Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus pentru copii în Parohia "Sf. Anton de Padova"

"Zboară doar cine are curaj" a fost motoul campusului de vară pentru copii desfășurat în Parohia "Sf. Anton de Padova" din Iași în perioada 1-8 iulie 2007. Aproape 100 de copii și tineri animatori au participat la această manifestare. Nu au lipsit rugăciunea, cateheza, cântecele, dansurile, plimbările și jocurile.

Parohia Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova" din Iași a organizat în prima decadă a lunii iulie un program special de vară pentru copii, la care au participat copii și din alte parohii ale Iașiului, precum și copii ortodocși. Un rol deosebit în organizare l-au avut Surorile Divinei Providențe din Iași.

"Istoria unui pescăruș și a unui motan care l-a învățat să zboare" a fost povestioara care a ritmat momentele fiecărei zile. După rugăciunea de dimineață și câteva cântece, în fiecare zi a fost programat un fragment din istorioară, prezentat copiilor în forma unei scenete, pregătită de animatori. După scenetă au urmat catehezele în grupuri mici, în cadrul cărora, pornind de la cele întâmplate în istorioară, copiii au aprofundat și înțeles mai bine conținutul scenetei și diferite teme de formare umană și spirituală. Până la prânz în program a mai fost inclus un concurs, cântece și dansuri. După-amiază au fost programate atelierele, în cadrul cărora copiii au realizat diferite lucrări sau și-au manifestat talentele pe care le au, după care până după ora 16.00 au fost organizate jocuri. Din program nu au lipsit ieșirile în mijlocul naturii (în Parcul Copou și pe dealurile din apropierea Iașiului).

Ziua de sâmbătă a avut și un moment festiv. La ora 15.00 copiii și animatorii au prezentat părinților și celor dragi un spectacol în care au îmbinat cântecul, poezia și umorul. În finalul zilei fiecare copil participant a primit un tricou pe care era inscripționat motoul campusului "Zboară doar cine are curaj".

Campusul a fost deschis și s-a încheiat cu o sfântă Liturghie la care au fost invitați să participe alături de copii părinții și cei dragi. În cadrul Liturghiei de încheiere, duminică, 8 iulie, ora 9.00, copiii au prezentat la ofertoriu diferitele lor realizări din această săptămână binecuvântată. În finalul Liturghiei părintele paroh Iosif Comorașu a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei săptămâni de neuitat pentru cei mai mulți dintre copii și animatori. După Liturghie pe toți cei prezenți i-a așteptat în curtea bisericii o surpriză pregătită de părintele paroh: prezența a doi clovni care timp de o oră au întreținut o atmosferă minunată.

Fiecare s-a întors în familie și în grupul său de prieteni având în minte diverse învățături pe care le-a desprins din comportamentul animalelor din scenetă. De la pescăruși copiii au învățat să se supună întotdeauna regulilor grupului, să aibă curaj pentru a reuși în viață; de la motan au învățat să fie buni cu cei care sunt diferiți și să își țină întotdeauna promisiunile; de la maimuță au învățat că pentru a reuși în viață nu trebuie să fii încăpățânat, ci trebuie să lași uneori de la tine etc.

Pr. Petru Tamaș


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat