Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Intențiile pentru apostolatul rugăciunii 2008

Ianuarie
Intenția generală
Pentru ca Biserica să-și întărească implicarea sa pentru deplina unitate vizibilă, astfel încât să manifeste din ce în ce mai mult aspectul său de comunitate de iubire, în care să se reflecteze comuniunea Tatălui, a Fiului și a Duhului Sfânt.
Intenția misionară
Pentru ca Biserica din Africa, pregătindu-se să celebreze Cea de-a II-a Adunare Specială a Sinodului Episcopilor, să continue să fie semn și instrument de reconciliere și de dreptate într-un continent încă marcat de războaie, exploatare și sărăcie.

Februarie
Intenția generală
Pentru ca bolnavii psihici să nu fie marginalizați, ci să fie respectați și să fie ajutați cu iubire să trăiască în mod demn condiția lor fizică și socială.
Intenția misionară
Pentru ca institutele de viață consacrată, atât de înfloritoare în țările de misiune, să redescopere dimensiunea misionară și, fiind fideli alegerii radicale a sfaturilor evanghelice, să fie generoși în a da mărturie despre Cristos și a-l vesti până la marginile pământului.

Martie
Intenția generală
Pentru a se înțelege importanța iertării și a reconcilierii dintre oameni și popoare, iar Biserica, prin mărturia ei, să răspândească iubirea lui Cristos, izvor al noii omeniri.
Intenția misionară
Pentru ca acei creștini, care în atâtea părți ale lumii și în diferite moduri sunt persecutați din cauza evangheliei, fiind susținuți de puterea Duhului Sfânt, să continue să dea mărturie cu curaj și sinceritate despre cuvântul lui Dumnezeu.

Aprilie
Intenția generală
Pentru ca toți creștinii, chiar și în situațiile dificile și complexe ale societății de astăzi, să proclame neobosit cu viața lor că învierea lui Cristos este izvor de speranță și de pace. Intenția misionară
Pentru ca viitorii preoți din Bisericile tinere să fie din ce în ce mai bine formați din punct de vedere cultural și spiritual pentru a evangheliza popoarele lor și lumea întreagă.

Mai
Intenția generală
Pentru ca toți creștinii să valorifice mai mult literatura, arta și mass-media pentru a favoriza o cultură care să răspândească și să promoveze valorile persoanei umane.
Intenția misionară
Pentru ca Fecioara Maria, steaua evanghelizării și regina apostolilor, așa cum i-a însoțit pe apostoli la începuturile Bisericii, să călăuzească și acum cu iubire maternă misionarii răspândiți în lume.

Iunie
Intenția generală
Pentru ca fiecare creștin să cultive o prietenie profundă și personală cu Cristos, astfel încât să poată să comunice forța iubirii sale către fiecare persoană pe care o întâlnește.
Intenția misionară
Pentru Congresul Euharistic Internațional din Quebec, Canada, ca să ajute la înțelegerea mai amplă a faptului că Euharistia este inima Bisericii și izvorul evanghelizării.

Iulie
Intenția generală
Pentru a crește numărul celor care, ca voluntari, prestează servicii în slujba comunității creștine cu disponibilitate, generozitate și promptitudine.
Intenția misionară
Pentru ca Ziua Mondială a Tinerilor care se ține la Sydney, Australia, să aprindă în tineri focul iubirii divine și să îi facă semănători de speranță pentru noua omenire.

August
Intenția generală
Pentru ca familia umană să respecte planul lui Dumnezeu cu lumea și să devină din ce în ce mai conștientă de marele dar al lui Dumnezeu pe care îl reprezintă creația.
Intenția misionară
Pentru a fi promovat și alimentat răspunsul întregului popor al lui Dumnezeu la vocația comună la sfințenie și la misiune, cu un atent discernământ al carismelor și o implicare constantă în formarea spirituală și culturală.

Septembrie
Intenția generală
Pentru ca aceia care, din cauza războaielor sau a regimurilor opresive, sunt constrânși să-și lase casa și patria, să fie susținuți de creștini în apărarea și în tutelarea drepturilor lor.
Intenția misionară
Pentru ca fiecare familie creștină, fidelă sacramentului Căsătoriei, să cultive valorile iubirii și ale comuniunii, încât să fie o comunitate evanghelizatoare, deschisă și sensibilă la nevoile materiale și spirituale ale fraților.

Octombrie
Intenția generală
Pentru ca Sinodul Episcopilor să ajute păstorii și teologii, cateheții și animatorii, care sunt implicați în slujirea cuvântului lui Dumnezeu, să transmită cu curaj adevărurile credinței în comuniune cu întreaga Biserică.
Intenția misionară
Pentru ca în această lună dedicată misiunilor, prin activitatea de animare a Operelor Pontificale Misionare și a altor organisme, fiecare comunitate creștină să simtă necesitatea de a participa la misiunea universală a Bisericii cu rugăciunea, sacrificiul și ajutorul concret.

Noiembrie
Intenția generală
Pentru ca mărturia de iubire oferită de sfinți să îi fortifice pe creștini în dedicarea față de Dumnezeu și față de aproapele, imitându-l pe Cristos care a venit să slujească și nu pentru a fi slujit.
Intenția misionară
Pentru ca toate comunitățile creștine din Asia, contemplând chipul lui Cristos, să găsească metodele cele mai potrivite pentru a-l vesti populațiilor din acel vast continent, bogat în cultură și în vechi forme de spiritualitate, în deplină fidelitate față de evanghelie.

Decembrie
Intenția generală
Pentru ca, în fața expansiunii crescânde a culturii violenței și a morții, Biserica să promoveze cu mult curaj cultura vieții prin fiecare acțiune apostolică și misionară pe care o desfășoară.
Intenția misionară
Pentru ca toți creștinii, mai ales în țările de misiune, prin gesturi concrete de fraternitate, să arate că pruncul născut în grota din Betleem este speranța luminoasă a lumii.

Benedict al XVI-lea

Traducere de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat