Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Caritas): Tabără de creație video

Centrul Diecezan Caritas Iași și Signis România organizează, în perioada 4-11 iulie 2007, tabăra de creație video "Un minut de adolescență", în cadrul proiectului "Mama, copilul și filmul social". Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și se va desfășura la Centrul de plasament "Sf. Iosif" din Iași, aparținând de Caritas.

De anul acesta Signis România a devenit partener oficial al proiectului european theoneminutesjr, inițiat de Sandberg Institute, European Cultural Foundation și UNICEF.

Parteneri Signis România la nivel național, în proiectul ateliere - tabără de creație video "Un minut de adolescență", sunt Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil și UNICEF România.

Beneficiarii acestei tabere sunt 19 adolescenți și tineri cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, care vor elabora, împreună cu coordonatorii, în limbaj cinematografic, pe propria lor poveste un film de un minut.

Coordonatorii atelierului sunt conf. univ. dr. Marius Șopterean - șef Catedra de Film și Televiziune, UNATC București, și asist. univ. Doru Nițescu - Catedra de Film și Televiziune, UNATC București, Roxana Rotaru și Traian German - absolvenți UNATC București. Coordonatorul proiectului la nivel național este dr. Rodica Buzoianu, Signis România.

Instituții participante: Centrul Diecezan Caritas Iași, Fundația Holt România - filiala Iași, Congregația "Frații Școlilor Creștine" - "Cămin La Salle" - Iași și DGASPC Iași.

Adolescenții participanți în cadrul taberei de creație video vor deveni formatori media pentru adolescenții din comunitate. Producțiile copiilor vor participa în competiția națională la Festivalului Internațional de Film "Privind Copiii" desfășurat la București în perioada 14-19 noiembrie 2007. De asemenea, filmele vor fi înscrise la selecția europeană pentru theoneminutesjr în cadrul Festivalului de Film de la Amsterdam.

Colaborarea dintre Centrul Diecezan Caritas Iași și Signis România a început cu tabăra de creație video "Un minut de adolescență" Iași 2006. Emil Marian Rusu și Marian Mina Mihai au obținut la Festivalul Internațional de film "Privind copiii", ediția 2006, în competiția filme produse de copiii, premiul la categoria best of the world și premiul la categoria (self) portret.

Radu Huzum


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat