Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Viena: Aniversare pontificală

La Mănăstirea călugărilor augustinieni din Klosterneuburg de lângă Viena, joi, 21 iunie 2007, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de viață și a doi ani de pontificat ai Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea, a avut loc un concert omagial prezentat de Filarmonica din Viena cu soliști și instrumentiști de seamă, organizat de Nunțiatura de Viena. La invitația ÎPS Edmund Farhat, nunțiu apostolic la Viena, care a vizitat Dieceza de Iași la începutul lunii mai, a fost prezent și pr. dr. Iosif Antoci, paroh la Viena.

La eveniment au fost prezenți membri din Conferința Episcopală Austriacă, înalți demnitari din cadrul Parlamentului Austriac, reprezentanți ai corpului diplomatic și reprezentanți ai cultelor prezente în Austria.

A fost un concert foarte bine organizat, cu muzica de J.S. Bach, W.A. Mozart și J. Haydn, cu texte preluate din discursurile papei Benedict al XVI-lea.

Acest solemn jubileu a furnizat posibilitatea ca organizatorii să aducă în prim plan câteva din date biografice ale actualului Pontif, informații corelate minuțios între ele. S-a evocat ziua de 16 aprilie 1927, când în familia omenească a apărut micul papă, dar și ziua de 19 aprilie 2005, când cardinalii Bisericii Catolice l-au ales ca succesor al sfântului Petru.

Pe lângă faptul că s-au sărbătorit cei 80 de ani de viață și cei doi de pontificat ai papei, prin această manifestare s-a marcat și evenimentul important pe care poporul austriac îl va trăi în zilele de 7-9 septembrie anul acesta, când este programată vizita papei în Austria.

După concert s-a organizat un dineu oficial, când cei prezenți au avut ocazia de a-l saluta personal pe nunțiul de Viena și au semnat în cartea de onoare.

Mai multe informații despre Nunțiatura de Vinena pot fi găsite pe situl: www.nuntiatur.at.

A fost o ocazie deosebită ca prin acest moment să poți simți universalitatea Bisericii Catolice indiferent în ce colț al lumii activezi. Participanții la concert, provenind din diferite țări ale lumii, l-au simțit și ovaționat pe papa Benedict al XVI-lea ca reprezentat vizibil al lui Cristos pe pământ și păstor al întregii Biserici Catolice.

Pr. dr. Iosif Antoci (Viena)


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat