Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Examen de bacalaureat la Institutul Teologic "Sf. Iosif"

Părinții diaconi de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași au susținut la 14 iunie 2007 examenul de bacalaureat în teologie.

Universitatea Pontificală din Lateran l-a desemnat cu această ocazie pe PS Petru Gherghel ca președinte al comisiei de examinare. Din aceeași comisiei au făcut parte rând pe rând părinții profesori care au coordonat lucrările de sfârșit, cei care coordonează materiile teologie pe care le presupune examenul oral, precum și pr. prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, rectorul Seminarului.

Din anul 1995, de când Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași este afiliat Universității Pontificale din Lateran, fiecare seminarist, la sfârșitul studiilor, susține un examen a cărui finalitate presupune primirea din partea candidatului a diplomei de bacalaureat în teologie, din partea universității sus-numite și a diplomei de licență, din partea statului român.

Anul acesta s-au prezentat pentru examenul de bacalaureat în teologie 15 candidați. Aceștia, cu 24 de ore înainte de examenul propriu-zis, au tras la sorți câte un subiect din materiile teologice: teologie dogmatică, exegeză și teologie morală, pentru examenul oral, iar pe parcursul ultimului an au pregătit câte o lucrare de circa 60-80 de pagini, lucrare pe care, de asemenea, au trebuit să o susțină în cadrul acestui examen.

La sfârșit, într-un cadru solemn, președintele comisiei, în cazul de față PS Petru Gherghel, în numele Universității Pontificale din Lateran și a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași, face cunoscut absolvenților calificativul pe care l-au obținut cu ocazia acestui examen, urmând ca la o dată ulterioară aceștia să primească și diplomele care atestă calificativul obținut. Acesta poate fi: "bene probatus", "cum laude", "magna cum laude" sau "summa cum laude".

Pr. Felician Tiba


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat