Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Caritas): Roadele unei campanii de succes

Campania "Vreau o viață demnă!" derulată de Centrul Diecezan Caritas Iași în perioada 2-11 iunie 2007 a fost destinată beneficiarilor Centrului de Inserție Socio-profesională pentru Tineri în Dificultate de la Bârnova, proiect acreditat de Direcția de Muncă Solidaritate Socială și Familie. Scopul a fost de a oferi suport pentru inserția socială și profesională a tinerilor aflați în situație de risc (orfani, proveniți din familii numeroase sau dezorganizate, nevoiți să părăsească centrele de plasament la împlinirea vârstei de 18 ani etc).

Campania "Vreau o viață demnă!" a urmărit două obiective: de sensibilizare și de strângere de fonduri. În acest sens am dorit să informăm și să sensibilizăm oamenii de afaceri, manageri de firme, persoane "cheie" din Iași (cu funcții de conducere din domeniul social, cultural și economic), asupra problemelor cu care se confruntă acești tineri.

În "Săptămâna porților deschise" (4-8 iunie), campania și proiectul au fost prezentate în Școala Generală și Primăria comunei Bârnova, iar atelierul de tâmplărie al centrului a fost vizitat de profesorii și elevii școlii, de către domnul primar și de către consilierii locali ai comunei.

Vineri, 8 iunie, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri ieșean, a fost prezentat filmul campaniei și s-au discutat posibilitățile în care firmele din Iași pot investi în acest proiect.

Duminică, 10 iunie, obiectele de artizanat produse de tinerii asistați în cadrul proiectului au fost expuse în incinta parohiilor catolice din Iași și au putut fi achiziționate de persoanele dornice să-i ajute și să le aprecieze munca.

În aceeași zi, în catedrala romano catolică "Sfânta Fecioară Maria Regină" din Iași, a avut loc concertul de caritate "Due motteti a canto solo con stromenti" de Antonio Vivaldi, organizat de Centrul Diecezan Caritas Iași în colaborare cu studenții Universității de Arte G. Enescu Iași.

Cu gândul de a-i ajuta să câștige o viață demnă, investim mult în acești tineri care muncesc, învață și se formează atât profesional, cât și personal pe perioada unui stagiu în cadrul Centrului de Inserție Socio-profesională. Ne-am propus cu fondurile obținute în campanie să le amenajăm în cadrul centrului o sală de formare profesională și personală. Considerăm obiectivul atins și mulțumim cu această ocazie tuturor celor care s-au implicat în realizarea lui.

Mulțumim Episcopiei Romano Catolice Iași și Parohiilor romano catolice "Adormirea maicii Domnului", "Sf. Anton de Padova", și "Sf. Tereza a Pruncului Isus" din Iași pentru ajutorul acordat în organizarea concertului și a expozițiilor de artizanat.

Mulțumim artiștilor care au susținut concertul de caritate: prof. univ. dr. Aurelia Simion, solista sopran Simona Nicoleta Jidveanu și membrii Cvartetului "GIOCOSO".

Mulțumim firmelor Decora SRL, Printcolor SRL, Tehnopress Media Grup, SC Mobili SRL, ISPAL, SC Cristopher Comp SRL, SC Agio SRL pentru ajutorul financiar acordat în cadrul campaniei.

Mulțumim tuturor celor care au achiziționat produse de artizanat și care au susținut această campaniei contribuind financiar în cadrul concertului.

Mulțumim partenerilor media ai campaniei: Jurnalul de Est, Radio Iași, TVR Iași pentru susținerea mediatică oferită în această perioadă.

Am demarat Campania "Vreau o viață demnă!" cu gândul firesc și profund că bucuria unei vieți demne, câștigată prin meritul propriu, este dreptul fundamental al fiecăruia dintre noi. Astăzi împreună cu dumneavoastră știm că am dat acestor tineri o șansă în plus de a trăi așa cum se cuvine: cu demnitate.

Vă mulțumim!

Pr. Egidiu Condac, director
Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Centrul Diecezan Caritas Iași
Str. Sărăriei, nr. 134
700116-Iași
tel.: 0232/210085
fax 0232/217998
e-mail: contact@caritas-iasi.ro
www.caritas-iasi.ro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat