Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Pelerinajul comunităților din Sagna, Satu Nou, Hălăucești și Luncași

În prima sâmbătă din lună, în ziua de 2 iunie 2007, când fiecare creștin are o devoțiune aparte față de sfânta Fecioară Maria, o parte din credincioșii Parohiei Sagna, însoțiți de pr. Iacob Stolnicu, parohul comunității, au îmbrăcat haina de pelerini pentru a-i aduce Maicii sfinte un omagiu special la bazilica minor din sanctuarul național de la Cacica.

În fața sanctuarului, unde ni s-au alăturat credincioși și din alte parohii (Satu Nou - Bâra, Hălăucești, însoțiți de pr. Adrian Herciu, Luncași și chiar din Cacica), am fost întâmpinați de preoții sanctuarului în frunte cu pr. Romuald Bulai, rectorul sanctuarului. După primire am intrat în sanctuar cântând imnul de la Lourdes, atât de cunoscut și plăcut fiecărui creștin: Fecioara la munte.

Recitarea rozariului și celebrarea penitențială ne-au ajutat să gustăm harul lui Dumnezeu din mâinile sfintei Fecioare. Aveam atâtea lucruri să-i spunem...

Punctul culminant trăit de cei peste 200 de pelerini a fost, desigur, sfânta Liturghie în cadrul căreia părintele Romuald ne-a vorbit atât de frumos și la inimă despre iertarea lui Dumnezeu, iubirea față de aproapele și despre cât de puternică este sfânta Fecioară ca însoțitoare și ocrotitoare pentru fiecare creștin și familie în parte.

După sfânta Liturghie l-am urmat pe Cristos în cele paisprezece stațiuni ale Căii sfintei cruci și l-am adorat în sfânta Euharistie. După binecuvântarea finală ne-am bucurat de indulgența plenară pe care am primit-o și ne-am întors fiecare acasă, în familie, cu un mesaj special: sunt lucruri pe care le poți spune doar Mamei.

"Preasfântă Fecioară Marie, ție-ți încredințez toată speranța și mângâierea mea, toate lipsurile, supărările și întreaga mea viață, ca prin mijlocirea ta sfântă și prin vredniciile tale, toate faptele mele să fie călăuzite și rânduite după voința ta și a Fiului tău. Amin".

Pr. Iacob Stolnicu


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat