Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna iunie

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna iunie 2007, nr. 6 (210) din anul XVIII al seriei noi.

Coperta prezintă o imagine a tinerilor care s-au adunat la Iugani pentru a sărbători Ziua Tineretului și a aprofunda textul evanghelic propus pentru acest moment: "Așa cum eu v-am iubit, așa să vă iubiți unul pe altul (In 13,34)".

PS Petru Gherghel a participat în Germania la Cea de-a XV-a Novenă de Rusalii, care a avut ca temă textul: "Împreună să apărăm și să întărim căsătoria și familia în Europa de Est. Ca toți să fie una". Acest articol se află la pagina 3.

La pagina 4 este prezentată sesiunea de primăvară a Conferinței Episcopilor din România, care s-a desfășurat la Oradea. Temele principale ale acestei întâlniri au fost: statutul persoanelor consacrate în România, căsătoriile mixte, facultățile de teologie și procesul Bologna, Legea Cultelor și statul lor.

Vizita papei Benedict al XVI-lea în Brazilia este prezentată succint la pagina 5, vizită care a avut ca obiective încurajarea în credință, declararea ca sfânt a fericitului Galvao și deschiderea Celei de-a V-a Conferințe Generale Episcopale Latino-Americane și Caraibiene.

La pagina 6 este descris pelerinajul de la Sighetu Marmației pe care l-au parcurs un grup de preoți și laici ai Diecezei de Iași, în frunte cu PS Petru Gherghel.

Pagina 7 cuprinde prezentarea ultimei cărți a papei Benedict al XVI-lea care poartă titlul "Isus din Nazaret" și care prezintă viața lui Isus până la momentul schimbării la față.

La pagina 8 este prezentată hirotonirea de preoți care a avut loc la Onești, fiind prezent și PS Aurel Percă. La aceeași pagină este redată succint istoria unei vocații sacerdotale a unui preot italian.

"Aș dori ca toți credincioșii români să păstreze frumoasele lor tradiții și credința lor" este titlul unui interviu acordat de ÎPS Edmund Farhat, nunțiu de Austria și arhiepiscop de Byblos, publicat la pagina 9.

La pagina 10 este prezentat programul detaliat al pelerinajului pe care Episcopia de Iași l-a organizat la Fatima. La aceeași pagină întâlnim o reflecție care are în centru citirea Sfintei Scripturi.

Pagina 11 este dedicată pr. Cristofor von Schmid, cel mai cunoscut scriitor catolic străin din Dieceza de Iași, în perioada interbelică.

Continuându-se ciclul de reflecții asupra perioadei patristice împreună cu papa Benedict al XVI-lea, pagina 12 este dedicată lui Clement Romanul, care a pecetluit credința prin sângele său.

Pagina 13 prezintă o reflecție asupra Bibliei, văzută nu doar ca o enciclopedie în care "găsești de toate", ci mai ales ca o carte care transmite oamenilor mesajul lui Dumnezeu.

Pagina familiei prezintă spiritul educativ, credința și răbdarea de care trebuie să dea o dovadă părinții care se confruntă cu dificultăți în educarea copiilor.

Pagina copiilor continuă relatarea biblică în care este prezentat Iosif, care îi ajută pe frații săi și totodată istoria lui Moise.

Pagina tinerilor prezintă Ziua Tineretului care s-a desfășurat la Iugani și care a avut ca temă textul "Așa cum eu v-am iubit, așa să vă iubiți unul pe altul (In 13,34)".

La pagina 19 este analizată acest moment al întâlnirii tinerilor de la Iugani și sunt propuse de asemenea și perspective noi.

Pagina 20 este dedicată Africii, un continent sărac în care Biserica crește în credință și speranță.

Următoarele pagini cuprind "Știri", "Curier juridic", "Poșta redacției" și spre final un rebus.

Majoritatea articolelor din revistă se pot citi și pe acest site la secțiunea "Bibliotecă".

Vă dorim lectură plăcută!

Marius Enășel


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat