Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesajul PS Petru Gherghel pentru Sărbătoarea Copiilor

Dragi copii,

"Așa cum eu v-am iubit, așa să vă iubiți unul pe altul" (In 13,34).

Se apropie 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului. Se apropie ziua întâlnirii voastre la nivel diecezan care se va desfășura în Parohia Răchiteni, județul Iași.

Este un moment deosebit de important și vrem ca această zi să vă aducă multe bucurii în familii, alături de cei dragi ai voștri, dar și în marea noastră familie care este Biserica locală.

Știm că părinții voștri vă pregătesc daruri, dulciuri și multe alte bucurii.

Știm mai ales că Dumnezeu Tatăl, ai cărui fii sunteți cu toții, se va îndrepta cu aleasă bucurie și delicatețe spre voi în această zi, și nu numai.

Știm, de asemenea, că prietenul vostru cel mai bun, Isus Cristos, care i-a primit pe copii când era pe pământ luându-i în brațe și binecuvântându-i, dându-i și ca exemplu celor mari (cf. Mc 10,13), continuă să o facă și astăzi, să vă ocrotească și să vă iubească numindu-vă cu adevărat prietenii săi cei mai buni și cei mai frumoși.

Mai știm că toți aveți o mamă, pe Fecioara Maria, care vă ia sub mantia ei ocrotitoare, mai ales pe voi, așa cum vă apără și vă iubesc mamele voastre de acasă, ajutându-vă să creșteți mereu mari și buni.

Iată de ce vă îndemn să vă bucurați, dragi copii, de ziua voastră și să vă îndreptați cu toții spre Răchiteni pentru a-i întâlni pe ceilalți prieteni ai voștri ce vor veni să vă întâlnească pentru a celebra împreună, ca un mare cor și ca o mare echipă, această zi, în jurul lui Isus și sub aripa ocrotitoare a Maicii Domnului, în grădina sa care este țara noastră și frumoasa noastră Moldovă.

Ca episcop de Iași, împreună cu preoții care vă cunosc, împreună cu pr. Marian Fechetă, paroh de Răchiteni și cu pr. Felix Roca, responsabilul spiritual din Dieceza de Iași, vă aștept să vă întâlnesc pe toți și să vă spun cât de mult vă iubește Isus și cât de mult vă prețuim noi.

Nu trebuie să uitați că așa cum vă iubește Isus, cum vă iubim noi, și cum vă iubesc părinții voștri, la rândul vostru trebuie să iubiți pe ceilalți, pe frați și surori, pe prieteni și pe toți cei care vă învață și vă ajută să creșteți mari și buni.

Voi, ca niște flori frumoase din grădina Bisericii noastre, trebuie să răspândiți în jur parfum plăcut și iubire adevărată.

Vă aștept cu drag la Răchiteni!

Vă salut pe toți și vă îmbrățișez cu dragoste!

Petru Gherghel,
episcop de Iași


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat