Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Sfințirea grotei dedicate Sfintei Fecioare

A fost sfințită la Săbăoani o grotă dedicată Sfintei Fecioare, construită în curtea bisericii "Regina Sfântului Rozariu". Liturghia de sfințire a grotei, din seara de luni, 28 mai 2007, a fost prezidată de PS Petru Gherghel, la celebrare participând și PS Aurel Percă, prelatul Albert Holenstein, 22 de preoți și un număr mare de credincioși din Săbăoani și din împrejurimi.

Ceremoniile au început la ora 19.45 când cei doi episcopi au fost primiți la intrarea în curtea bisericii de către preoții prezenți, credincioși și oficialitățile comunei, după care s-a plecat în procesiune spre locul celebrării. După ceremonia de sfințire a altarului și a grotei, a urmat Sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel. La predică, PS Aurel Percă a subliniat rolul sfintei Fecioare în viața de fiecare zi a creștinului, arătând prin exemple și situații concrete cât de aproape este Maria de fiecare dintre noi, mai ales atunci când ne aflăm în nevoie.

După împărtășanie a fost sfințită statuia Maicii Domnului care împodobește grota, statuie care a fost realizată de sculptorul Ioan Iancuți, același care a conceput toate elementele artistice din biserica "Regina Sfântului Rozariu". Apoi, a urmat o procesiune cu lumânări în jurul bisericii în care, episcopi, preoți și credincioși, în cânt și rugăciune, au urmat-o pe Sfânta Fecioară, implorându-i ocrotirea maternă.

În cuvântul de încheiere, PS Petru a mulțumit pelerinilor care au participat la această celebrare și părintelui paroh pentru "curajul de a fi transformat acest loc, care odinioară era o groapă de gunoi, într-un loc demn de cultul adus lui Dumnezeu și Sfintei Fecioare, într-un adevărat sanctuar marian".

Pentru mai multe fotografii de la acest eveniment, puteți accesa www.sabaoani.cnet.ro.

Pr. Mihai Blaj

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 mai: Săbăoani: Sfințirea unei grote dedicate Maicii Domnului (foto: FOCUS)


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat