Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Sărbătoarea popoarelor

La Roma s-a desfășurat duminică, 20 mai 2007, A XVI-a ediție a "Sărbătorii Popoarelor". Tema acestui an a sărbătorii a fost "O casă departe de casă". Printre obiectivele centrale, evenimentul își propune să ofere o altă posibilitate de întâlnire pentru diferitele grupuri de emigranți, să creeze un spațiu de dialog între diversele culturi și tradiții și să sensibilizeze diferitele instituții, asociații sau grupuri ecleziale asupra problematicii globale a migrației.

Momentele de vârf ale acestui eveniment au fost sfânta Liturghie și întâlnirea frățească din Piața "San Giovanni". În cadrul sfintei Liturghii, animată de reprezentanții diferitelor comunități etnice, Mons. Mauro Parmiggiani, secretar general al vicariatului de Roma, a scos în evidență misiunea pe care o are Biserica, "noul Ierusalim", aceea de a fi casă pentru toate popoarele, în care oamenii, "fii ai aceluiași Tată", nu numai că trebuie să se tolereze unul pe celălalt, ci mai ales să se integreze. Întâlnirea frățească din Piața "San Giovanni", s-a axat pe trei momente distincte: prânzul cu bucate, proprii etniilor participante, spectacolul multicultural și tombola.

Comunitatea românească din capitala romană a fost reprezentată de credincioși romano-catolici și greco-catolici. Credincioșii romano-catolici, sub coordonarea pr. paroh, pr. Isidor Iacovici și a colaboratorului său, pr. Iulian Faraoanu, s-au remarcat atât prin prezența în număr mare, cât și prin implicarea lor activă la sfânta Liturghie sau la momentele de comuniune frățească care au urmat.

Pentru toți, participanți direcți sau indirecți, rămân valabile cuvintele de la începutul sfintei Liturghii: "Suntem poporul lui Dumnezeu, aflat în călătorie pe acest pământ. Popor de rasă și naționalitate diferită, dar toți botezați în Cristos Isus, care a făcut din noi o singură turmă sub un singur păstor. Noi, emigranții, departe de casele noastre, vrem să dăm mărturie cu viața noastră că Isus Cristos este singurul Domn: numai în el putem să găsim mântuirea. Și el este cel care ne cheamă să pășim cu bucurie spre casa unică a Tatălui, unde el a mers înaintea noastră ca să ne pregătească un loc".

Pr. Cristian Ignat


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat