Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Olimpiadă pentru elevi și întâlnire pentru profesori

Momente încărcate de emoții pentru 111 elevi romano-catolici participanți la olimpiada de religie romano-catolică, etapa diecezană, desfășurată la 12 mai 2007 la Seminarul Liceal "Sf. Iosif" din Bacău, urmată de întâlnirea a 99 de profesori de religie romano-catolică din Dieceza de Iași.

Elevii din clasele V-VII care, la faza județeană, au obținut note peste 9, acum au participat la faza diecezană a olimpiadei de religie romano-catolică.

Cu aceasta ocazie s-a desfășurat și întâlnirea profesorilor de religie romano-catolică din Dieceza de Iași, întâlnire ce a început la ora 9.30, moderată de pr. prof. dr Iosif Bisoc, OFMConv., inspector de religie și responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli din Dieceza de Iași.

La deschiderea evenimentului, pr. Cristinel Fodor a adus salutul călduros al păstorului diecezei, PS Petru Gherghel. Apoi a luat cuvântul Relu Ovidiu Cojocariu, inspector școlar al județului Bacău, care i-a încurajat pe profesorii de religie, chiar dacă sunt atâtea dificultăți pe care programa școlară le poarta cu sine. De asemenea, pr. dr. Constantin Leonte, inspectorul de religie din cadrul Inspectoratului Județean, a evidențiat calitatea deosebită a predării religiei romano-catolice a cadrelor didactice catolice, precum și colaborarea acestora cu profesorii de religie ortodocși.

După ora 10.00, profesorii de religie și-au întărit forțele din cuvântul lui Dumnezeu, cuvânt care, prin lectio divina, moderată de pr. Cristinel Fodor, i-a chemat la o nouă provocare în arta educației.

La ora 12.30, cu toții au participat la sfânta Liturghie prezidată de pr. decan Isidor Dâscă în capela seminarului, alături de 11 preoți, animată fiind de cântările seminariștilor.

Fiecare elev a primit din partea decanului de Bacău câte o carte cu sfintele evanghelii, ca amintire de la această zi.

Elevii olimpici au obținut rezultate cuprinse între notele 6 și 10.

Orele de religie mai irită încă anumite foruri, iar mulți elevi fac eforturi suplimentare pentru a participa la ore ținute în locuri nu întotdeauna corespunzătoare actului didactic.

Educația religioasă îi privește pe toți creștinii. Suntem chemați să favorizăm predarea religiei în școli și să încurajăm și să stimulăm elevii pentru a căuta cu bucurie să participe la orele de religie.

Pr. Valentin Aenoaei,
inspector zonal pentru religie romano-catolică


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat