Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas Iași: Trei zile de vis

Un grup de copii de la Centrul de Plasament "Sf. Iosif" din Iași, aparținând de Centrul Diecezan Caritas Iași, au făcut o excursie în perioada 4-6 mai 2007 la diferite obiective turistice din România, împreună cu surorile Congregației lui Isus care lucrează în cadrul centrului.

La începutul lunii mai, luna închinată sfintei Fecioare Maria, când pomii înfrunzesc, câmpiile pline cu iarbă peticită de pâlcuri de flori de toate culorile, aerul cald primăvăratec, apele ce curg cu sclipiri argintii, și cad în clipociri pe pietre, stâncile scăldate în razele soarelui cu fâșii lungi de aur... Aceste imagini deosebite au făcut timp de trei zile să uităm de viața cotidiană și să ne aventurăm spre necunoscutul ce acum a devenit o dragă amintire a prezentului continuu.

Această minunată experiență a fost posibilă datorită iubitelor noastre surori de la Centrul de Plasament "Sf. Iosif", cu sprijinul binefăcătorilor care au făcut ca acest vis să devină realitate.

Pe lângă bună dispoziție, entuziasm și bucurie, am avut parte și de o vreme superbă care ne-a permis vizitarea multor obiective.

Din bunăvoința surorilor Congregației lui Isus, am fost cazați la Mănăstirea de la Timișul de Sus, unde am fost primiți cu foarte multă deschidere și ospitalitate.

Am vizitat Biserica Neagră de lângă Piața Sfatului din Brașov, aflând cu această ocazie câte ceva din istoria tumultoasă a Brașovului.

Un alt obiectiv al excursiei noastre a fost Castelul Bran prin care România este cunoscută în întreaga lume prin legenda Contelui Dracula.

Dar mai spectaculos ca orice ni s-a părut minunatul peisaj de la Cheile Dâmbovicioarei, regiune în care a avut loc și istorica bătălie de la Posada. Aici natura își arată măiestria parcă mai frumos ca oriunde în alt loc prin modelarea stâncilor înalte îmbătrânite de vremuri, și încă păstrând ceva din acea sălbăticie la care nu a ajuns zgomotul și aglomerația civilizației comerciale.

În ultima zi am părăsit Timișul de Sus îndreptându-ne spre Bușteni de unde am urcat cu telecabina până la cota 2000 în Bucegi, găsind acolo Babele și Sfinxul care ne așteptau parcă de veacuri împodobite cu o zăpadă ce ne-a provocat din nou la joc și voie bună. La coborâre, telecabina "nărăvașă" s-a oprit zece minute la mijlocul traseului și am putut contempla și admira spectaculoasele priveliști ale munților, mici cascade, capre negre ce țopăiau pe stânci și turiști curajoși ce escaladau munții.

În drumul nostru spre casă ne-am oprit la Lacul Roșu și apoi am admirat de data aceasta Cheile Bicazului, un alt colț minunat al bogăției neprețuite a țării noastre.

Au fost trei zile cu adevărat speciale, care vor rămâne în sufletul nostru pentru multă vreme! Și mulțumesc în numele meu și al colegelor mele celor care ne-au oferit această bucurie!

Alexandra Anton,
beneficiar al Centrului de Plasament "Sf. Iosif",
Centrul Diecezan Caritas, Iași


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat