Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Oradea: Sesiunea de primăvară a CER (comunicat)

La Seminarul Greco-Catolic din Oradea, în zilele de 13 și 14 mai 2007, s-a desfășurat sesiunea de primăvară a Conferinței Episcopilor din România.

Au participat, ca invitați, Excelența sa Jean-Claude Périsset, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, Adrian Lemeni, ministru secretar de stat la Ministerul Culturii și Cultelor, Excelența sa Franz Alfred Graf Hartig, ambasador al Ordinului Suveran Militar de Malta, pr. Wilhelm Dancă, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic de Iași, abatele Fejes Rudolf Anzelm O.Praem. prepozit-prelat, din partea CSMR.

Duminică, 13 mai 2007, atât episcopii greco-catolici, cât și episcopii romano-catolici au participat la Liturghia solemnă de aniversare a 230 de ani de la înființarea Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

În cadrul lucrărilor, episcopii catolici au discutat despre: statutul juridic al persoanelor consacrate (bărbați și femei) în România; problema căsătoriilor mixte; normele "copyright" pentru traducerea și publicarea tuturor documentelor de la Sfântul Scaun și a operelor personale ale suveranului pontif; problema Legii Cultelor și prezentarea Statutului, adică a Codului de Drept Canonic Latin și Oriental; situația Facultăților de Teologie (Institutelor Teologice Romano și Greco-Catolice) și procesul Bologna; participarea la Ziua Mondială a Tinerilor de la Sydney; întâlnirea președinților Conferințelor Episcopilor din Sud-Estul Europei (Oradea, 1-4 martie 2007); întâlnirea COMECE de la Roma (22-25 martie 2007); Cea de-a III-a Întâlnire Ecumenică Europeană de la Sibiu (4-9 septembrie 2007); aprobarea Statutului Acțiunii Catolice.

A fost ales noul președinte al Conferinței Episcopilor din România în persoana ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit de București.

La sfârșit s-a stabilit ca sesiunea de toamnă a Conferinței Episcopilor din România să se desfășoare la Șumuleu, în zilele de 15-16 octombrie 2007.

Pr. Cazimir Budău, secretar general
 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat