Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas Iași: Caravana Sportului pentru Persoane cu Dizabilități

Biroul de Asistență și Consiliere pentru Persoane cu Handicap (BACH) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași în colaborare cu Fundația Motivation România și Facultatea de Educație Fizică și Sport Iași au derulat în ziua de 9 mai 2007 proiectul "Caravana Sportului pentru Persoane cu Dizabilități" ce a urmărit creșterea gradului de conștientizare a societății românești față de aptitudinile persoanelor cu dizabilități motorii și intelectuale și nevoia de sprijin din partea comunității.

Evenimente sportive au avut loc pe terenul special amenajat al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" Iași, începând cu ora 12.00. Acestea au constat în jocuri de baschet și tenis în fotolii rulante ale unor sportivi antrenați în cadrul programelor Fundației Motivation România și competiții sportive tip Special Olympics ale persoanelor cu dizabilități intelectuale. La final, echipe mixte formate din persoane cu și fără dizabilități au concurat în jocuri de baschet, fotbal și bocce.

Lângă terenul pe care s-au desfășurat demonstrațiile au fost amplasate standuri unde sportivii cu dizabilități și-au putut face evaluări din punct de vedere al sănătății și au primit recomandări privind exercițiile fizice, alimentația și modul de viață pe care trebuie să-l mențină pentru a-și păstra sau îmbunătăți starea fizică.

Caravana Sportului pentru Persoane cu Dizabilități se desfășoară din februarie până în iunie 2007 în nouă județe: Alba, Cluj, Hunedoara, Neamț, Iași, Vaslui, Ilfov, Giurgiu, Teleorman. Pe întreaga durată a proiectului se va derula și un studiu privind schimbarea percepției comunității asupra persoanelor cu dizabilități fizice și intelectuale.

Tereza Bulai, asistent social BACH Iași


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat