Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinaj aniversar la Fatima

Episcopia Romano-Catolică de Iași, prin Oficiul Diecezan pentru Pelerinaje și în colaborare cu Misiunea Catolică de Pelerinaje "Ad Astra Pilgrims", vă oferă posibilitatea de a lua parte la un eveniment important pentru acest deceniu, un pelerinaj aniversar la Fatima, organizat cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la aparițiile sfintei Fecioarei Maria celor trei păstorași la Cova da Iria (Fatima, Portugalia).

Pelerinajul programat pentru perioada 4-21 septembrie 2007 (18 zile), va cuprinde două etape principale:

  • Lourdes, cu participarea în zilele de 8-9 septembrie la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, în anul pregătitor pentru jubileu de 150 de ani de la aparițiile Maicii Domnului de la Lourdes;

  • Fatima, pentru ziua de 13 septembrie, amintind una din aparițiile sfintei Fecioare la Fatima, în care Preacurata i-a îndemnat pe toți să se roage Rozariul pentru terminarea Primului Război Mondial - 1917.

Traseul pelerinajului:

  • 04-05.09: Iași - Oradea - Viena

  • 06.09: Viena - Padova

  • 07.09: Padova - Genoa - Monaco - Nice

  • 08.09: Nice - Canees - Lourdes

  • 08-09.09: Lourdes

  • 10.09: Lourdes - Oviedo

  • 11.09: Oviedo - Santiago de Compostella (Sf. Iacob)

  • 12.09: Santiago de Compostella - Lisabona - Fatima

  • 13.09: Fatima

  • 14.09: Fatima - Saragoza (Madonna del Pilar)

  • 15.09: Montserrat (Mănăstire benedictină cu Madonna neagră)

  • 16.09: Montserrat - Barcelona (Gaudi) - Narbonne

  • 17.09: Narbonne - Avignon - Torino

  • 18.09: Torino - Veneția

  • 19-21.09: Veneția - Budapesta - Mariapocs - Sighet - Iași

Traseul a fost atent studiat astfel încât să se poată atinge cele mai importante puncte de interes cultural-religios de pe vechile rute de pelerinaj europene. Este un traseu echilibrat, cu distanțe zilnice judicios calculate și repartizate, pentru a nu obosi mai mult decât este necesar și pentru ca întreaga atenție să rămână orientată spre o trăire spirituală cât mai profundă a experienței de pelerinaj. Participanților le este oferită garanția unui program spiritual și catehetic corespunzător, bine stabilit, cu o desfășurare conformă cu metodologia pastorală a Bisericii și cu planul pastoral diecezan. Acest lucru face diferența esențială față de excursiile cu caracter religios organizate de agențiile de turism.

La realizarea pelerinajului, s-a urmărit includerea în program a celor mai semnificative zile și momente: 8 și 9 septembrie la Lourdes și 13 septembrie la Fatima, astfel încât să vă fie oferită ocazia participării la cele mai solemne momente liturgice și procesiuni pe esplanadele sanctuarelor mariane. De asemenea se vor asigura programe spirituale zilnice. Asistența spirituală va fi asigurată și de preoții participanți la pelerinaj.

Prețul estimativ este de 960 de euro + asigurarea medicală (în funcție de vârstă).

Rezervările au fost deja făcute, fiind asigurată cazarea în fiecare noapte în hoteluri de categorie superioară (** superior, *** și ****) în cameră dublă. De asemenea, se asigură zilnic micul dejun, nu mai puțin de 12 cine, precum și mesele de prânz la Lourdes și Fatima.

Condițiile de transport le dorim să fie foarte bune, cu un autocar modern, corespunzător distanței mari - de peste 10.000 km - care va fi parcursă în 18 zile.

Înscrierile se pot face la parohia proprie sau la Parohia Târgu Frumos (tel. 0232/711476) - pr. Iulian Kropp (tel. 0744/306309), (e-mail: pelerinaj_erc@yahoo.it). La înscriere se va achita 50% din valoarea pelerinajului, restul sumei fiind achitată până cel târziu la data de 1 august a.c.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, fiind organizat numai un singur grup (autocar) pe întreaga dieceză, iar înscrierile au început deja.

Plecările se vor face din Bacău, Roman și Iași.

Pentru reușita pelerinajului, pelerinul este obligat să respecte locul, data și ora plecării, orele de întâlnire stabilite de însoțitorul de grup pe tot parcursul desfășurării pelerinajului.

Biblia, în acest an al Sfintei Scripturi, este cartea excelentă ce trebuie să ne însoțească într-un pelerinaj, iar Euharistia este hrana care trebuie să ne susțină în pelerinajul pe care vrem să-l realizăm.

"Prin Maria la Isus!"

Pr. Iulian-Eugen Kropp,
responsabil Oficiul Diecezan pentru Pelerinaje


 

lecturi: 57.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat