Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Jubileu la Casa de copii "Sfânta Maria"

Casa de copii "Sfânta Maria" a sărbătorit cu mare bucurie sâmbătă, 5 mai 2007, jubileul a 10 ani de la înființare. La această festivitate au participat PS Aurel Percă, pr. Petru Sescu, pr. Isidor Dâscă, pr. Ștefan Erdeș, pr. Richard Büssing, precum și alți colaboratori din țară sau străinătate.

Festivitățile care au avut loc cu această ocazie pe data au cuprins: primirea oaspeților, prezentarea pe scurt a celor 10 ani de activitate și cuvinte adresate de către participanții activi la realizarea proiectului: pr. Petru Sescu, președintele Casei de Copii "Sf. Maria", pr. Richard Büssing, paroh al Parohiei Romano-Catolice "Maria Frieden" Vechta, Mons. Ștefan Erdeș, prof. Anton Cojan, directorul Școlii cu clasele I-VIII Barați, pr. decan Isidor Dâscă, domnul Carmil Herciu, primarul comunei Mărgineni.

După vizitarea casei de copii, a muzeului etnografic din incintă și a expoziției cu lucrările mâinilor dibace ale copiilor a urmat o masă festivă și un program artistic în care copiii și tinerii beneficiari ai operei și-au etalat talentele ca rod al muncii Surorilor Oblate Asumpționiste, ale personalului laic și voluntarilor colaboratori, cu participarea grupului "Nostalgic".

Dar jubileul unei opere caritabile nu putea fi încununat decât prin celebrarea Sacramentului Carității prezidată de PS Aurel Percă împreună cu 15 preoți concelebranți și animată de corul casei de copii, care au adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru realizările prezentate și generozitatea binefăcătorilor.

La bucuria participanților au mai luat parte 25 de credincioși din Parohia "Maria Frieden" din Vechta care l-au însoțit pe pr. Richard Büssing, reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, Clubului Rotary Bacău, Centrului Francez pentru Protecția Copilului, ai Asociației Valentina Franța și România, Poliția comunitară și numeroși colaboratori.

Dacă la această listă mai adăugăm și participarea unor donatori anonimi a căror mulțumire a fost bucuria nedisimulată din ochii copiilor, precum și vremea minunată care a întregit tabloul sărbătorii, putem spune că această zi a fost o reușită. Iar reușita a fost posibilă pentru că pe toți ne-a unit sentimentul apartenenței la aceeași familie peste care veghează cu iubirea-i milostivă același Tată, căruia îi aducem cu recunoștință cinstea și mulțumirea noastră.

Sr. Patricia Gherca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 mai: Barați: Jubileu la Casa de copii "Sfânta Maria".


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat