Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Povestea unei tinere care l-a găsit pe Dumnezeu

Întâlnirea de la Pompei începută sâmbătă, 28 aprilie 2007, a adunat foarte mulți tineri. Întâlnirea a oferit momente de reflecție, mărturie, muzică și spectacol. Trimisul redacției centrale de la Radio Vatican a mers printre oaspeții acestei ediții și a întâlnit pe actrița italiană Claudia Koll, care a răspuns la o serie de întrebări. Redăm interviul și ca o pregătire a tinerilor pentru întâlnirea de la Iugani.

• Cum a fost perioada adolescenței?

După ce am primit Mirul, am încetat să mai frecventez Biserica și, într-un anumit fel, m-a atras lumea. Am început să trăiesc așa cum trăiesc multe persoane care merg la Biserică, dar nu știu ce înseamnă acest lucru. Voiam cu orice preț să fiu actriță, iar lumea spectacolului m-a folosit. Lumea se folosește de noi când este în joc mai ales slăbiciunea noastră, mai mult, ne lovește chiar acolo unde suntem mai slabi: în dorința noastră de iubire. Din cauza setei mele de iubire, m-am lăsat implicată în aventuri greșite. Cu forța setei de iubire, care era și sete de adevăr, am început să studiez bine dramaturgia; voiam să fiu autentică, să încerc emoții tari. Dorința de iubire sinceră și de adevăr sunt dorințele inimii fiecăruia dintre noi, dar am ajuns să fac alegeri greșite pentru că nimeni nu mă învăța să trăiesc.

• Care era atunci starea sufletească?

Neliniștită, eram mereu nemulțumită, nu simțeam nici o satisfacție adevărată, căutam întotdeauna ceva mai mult. Nimeni nu mă învățase fidelitatea și prin urmare nu eram fidelă, nu știam să gestionez iubirea, nu știam să iubesc.

• Ce anume v-a condus spre cel care este "calea, adevărul și viața"?

Am descoperit că Domnul mă ajuta în pofida condiției mele de mare păcătoasă. Deși făcusem cu adevărat multe păcate, deși rănisem mult inima lui Dumnezeu, am simțit că el, cu toate acestea, în momentul în care eu aveam nevoie și îi ceream ajutorul, îmi venea în ajutor.

• Ce spune astăzi despre sine Claudia Koll?

Este un semn al milostivirii lui Dumnezeu, al acestei mari iubiri pe care Domnul o are față de fiecare dintre noi. Simt că trebuie să cânt în veci laudele lui Dumnezeu, care este un Dumnezeu-iubire și pe care l-am simțit efectiv aproape în suferință. Prin urmare, mă simt obligată să spun tinerilor că trebuie să-l caute pe Domnul, să nu se prefacă: problema există. Pe Dumnezeu trebuie să-l căutăm cu adevărat din toată inima, apoi, el se arată celui care are o dorință sinceră, celui care caută adevărul. Trebuie să trăim adevărul în propria viață pentru că lumea aceasta ne împinge să fim ipocriți, să nu avem curajul adevărului, ne împinge la compromisuri. Și în cele din urmă, aceste lucruri ne ucid lăuntric, întunecă lumina, ne răpesc energiile.

Trebuie să căutăm iubirea adevărată, dar cum putem găsi iubirea adevărată? Trebuie să-l căutăm mai întâi pe Dumnezeu, să ne punem sub ocrotirea lui și apoi toate celelalte își găsesc locul lor, pentru că Domnul, încet, încet, face lucruri minunate în viața fiecăruia dintre noi.

• Ce frază, ce slogan ați indica tinerilor de astăzi?

"Isuse, mă încred în tine!". Să aibă încredere în îndurarea lui Dumnezeu, în ajutorul său, în iubirea lui care acoperă orice păcat. Să aibă încredere în sprijinul lui Dumnezeu. Noi suntem slabi, iar forța noastră este Cristos!

După Radio Vatican


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat