Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Simpozion internațional despre arhiep. Raymund Netzhammer

În Aula Magna a Institutului Pontifical Oriental din Roma, se va desfășura, la 18 mai 2007, simpozionul internațional Raymund Netzhammer OSB, arhiepiscop latin de București (1905-1924). Universalism și misiune în societatea românească, organizat de Fundația germano-română "Arhiepiscop Raymund Netzhammer" din Bonn și Institutul Pontifical Oriental din Roma.

Lucrările simpozionului se vor desfășura sub președinția pr. Martin Werlen, OSB, abatele mănăstirii din Einsiedeln, a pr. Manel Nin, OSB, rectorul Colegiului Pontifical Grec din Roma, și a pr. Hèctor Vall Vilardeal, SJ, rectorul Institutului Pontifical Oriental din Roma.

Printre cei invitați să participe se numără prof. Nikolaus Netzhammer (Bonn), prof. Ernst Suttner (Viena), prof. Reimund Haas (Münster) și pr. Constantin Simon (Roma). Din România vor participa prof. George Guțu, prof. Alexandru Barnea, dr. Ana-Maria Botnaru, dr. Violeta Barbu, dr. Elena Siupur (București) și prof. Sorin Mitu (Cluj). Arhiepiscopia Romano-Catolică de București va fi reprezentată la acest simpozion de dr. Dănuț Doboș.

Participanții vor prezenta comunicări științifice, care vor evidenția aspecte importante din viața și opera pastorală și culturală a arhiep. Raymund Netzhammer, precum rolul său în istoria Arhidiecezei de București, a culturii românești, valoarea Jurnalului său, poziția sa față de problema unirii Bisericilor din Balcani, contribuția sa la istoria creștinismului timpuriu și a arheologiei creștine ș.a.

De menționat faptul că benedictinul Raymund Netzhammer (1862-1945) a fost arhiepiscop de București în perioada 1905-1924, perioadă care a coincis cu dezvoltarea fără precedent a vieții pastorale, administrative și culturale a Arhiepiscopiei de București, el însuși fiind autorul unei opere culturale și științifice de excepție. Toate aceste realizări l-au înscris pe arhiep. Raymund Netzhammer în galeria marilor personalități ale istoriei Bisericii Catolice și ale României secolului al XX-lea.

Institutul Pontifical Oriental din Roma are sediul în Piazza "Santa Maria Maggiore", 7, 00185-Roma, Italia.

Dr. Dănuț Doboș


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat