Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Zile de misiuni în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

În Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", în perioada 22-25 martie 2007, s-au desfășurat primele zile de misiuni din această parohie, organizate de părintele paroh Ioan Anton și părintele vicar Marius Adam. La Liturghiile, ale căror cuvânt de învățătură a fost transmis de părintele Gheorghe Cojocaru, au participat preoți, membri aparținând ordinului capucin, autorități locale, credincioși.

Sub nimbul Postului Mare și după o pregătire prealabilă a mediului sufletesc, dar și al celui exterior, credincioșii catolici din Onești au răspuns cu entuziasm apelului părintelui paroh Ioan Anton de a participa la Liturghiile misiunilor populare celebrate în biserica oratoriului "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești, în perioada 22-25 martie.

Predicatorul ales pentru a împărtăși cuvântul lui Dumnezeu, în persoana părintelui Gheorghe Cojocaru, s-a dovedit a fi cu adevărat un propovăduitor al veștii minunate a mântuirii și un iscusit ziditor al bisericii construite de suflete, aceasta fiind tema generală a acestor zile de misiuni.

În cadrul Liturghiei solemne de deschidere a zilelor de misiune din seara de 22 martie, la ora 18, prezidată de părintele decan Iosif Păuleț, la care au participat preoți și frați membri ai Ordinului Capucin, oficialitățile publice locale, în persoana domnului primar ing. Emil Lemnaru, precum și numeroși credincioși, ca temă de pornire, convertirea a fost prezentată ca mesaj și scop al acestor zile de zile de misiune.

Urmând intenția acestor celebrări pe parcursul a trei zile, vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 10.30 și de la ora 18.00, cei care au vrut au putut să participe la sfânta Liturghie, să asculte și să mediteze temele prezentate de preotul predicator.

Acestea, în număr de șase, au fost propuse pornind de la necesitățile pastorale ale noii parohii, înființată recent, în octombrie 2006: 1. Dumnezeu ne chemă la credință - Piatra de temelie a vieții creștine; 2. Dumnezeu ne cheamă la iubire - Semnul distinctiv al creștinului; 3. Importanța duminicii în sfințirea umană; 4. Păcatul - Cel mai mare rău din lume; 5. Familia - Sanctuarul lumii; 6. Statornicia - Împlinirea voinței lui Dumnezeu.

Cei care au participat au avut bucuria ca la sfârșitul Liturghiei de încheiere a zilelor de misiune, prezidată de PS Aurel Percă, să asculte îndemnul episcopului de a continua să vestească cuvântul lui Dumnezeu prin trăirea lor creștină și de a fi pentru toți mărturisitori ai lui Cristos cel înviat.

Pr. Marius Adam


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat