Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Voturi simple

În biserica din Slănic Moldova, în solemnitatea Bunei-Vestiri din ziua de luni, 26 martie 2007, șase surori au reînnoit profesiunea lor simplă pentru trei ani în cadrul Institutului diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Evenimentul a fost precedat de șase zile de reculegere, ținute de pr. Petru Sescu, la Casa surorilor din Slănic Moldova.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, în prezența pr. Francisc Căzănel, parohul comunității din Slănic Moldova, alături de care a concelebrat un număr mare de preoți.

Voturile au fost exprimate fiind de față sr. Valeria Doboș, superioara generală a institutului.

Bucuria a fost întregită și de participarea părinților, a fraților și a surorilor candidatelor, precum și a multor surori din cadrul Institutului "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Pe parcursul zilelor de exerciții spirituale, pr. Petru Sescu a subliniat deseori noblețea chemării de a fi în slujba lui Cristos, Marele Preot, asemenea Mariei, Mama lui Isus, aceasta în ciuda dificultăților care sunt inerente celui care răspunde glasului lui Dumnezeu.

Reculegerea, meditațiile, ca și reînnoirea voturilor, în cadrul deosebit, specific stațiunii Slănic Moldova, au avut pentru cele șase surori rolul de a le aminti că "evenimentele mari" ale vieții se pregătesc și se trăiesc într-un cadru retras, așa cum obișnuia și Isus s-o facă.

PS Aurel Percă, în omilia sa, a accentuat datoria pe care o au surorile de a privi la modelul lor, la Maria, Mama lui Isus, "slujitoare" la rândul ei a lui Cristos, Marele Preot, prima slujitoare.

"Spuneți «da» lui Cristos, Marele Preot, nu doar în momentele voastre «bune» - spunea Preasfințitul -, ci, asemenea Mariei, spuneți «da» și pe «Calvar», când vă este greu, când cei din jur se pare că nu vă mai înțeleg. Spuneți un «da» activ și efectiv în fiecare zi".

La aceeași Liturghie au participat și două tinere care au început în mod oficial cei doi ani de noviciat, în cadrul aceluiași institut, perioadă pe care o vor parcurge la Casa "Buna-Vestire" din Barați.

Cele șase surori sunt: sr. Monica Fabian (Ciugheș), sr. Ana Frona (Adjudeni), sr. Ana-Alina Ignat (Pustiana), sr. Maria-Mihaela Laslău (Pustiana), sr. Irina Lazăr (Frumoasa) și sr. Veronica Olaru (Berzunți).

Cele două postulante care au început perioada noviciatului sunt: Olesea Jmurciuc (Chișinău, Rep. Moldova) și Mihaela Imbrea (Nicorești).

Sr. Ana Budău, SCMP


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat