Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Caritas): Sărbătoare la Centrul de Plasament

Împreună cu surorile din cadrul "Congregației lui Isus", cele care se îngrijesc zilnic de noi, ajutându-ne să creștem în mod armonios, beneficiarii Centrului de Plasament "Sf. Iosif", proiect al Centrului Diecezan Caritas Iași, am sărbătorit hramul casei noastre la 19 martie 2007, în sărbătoarea Sfântului Iosif, patronul centrului. În fiecare an ne pregătim cu sufletele deschise pentru a lua parte la această mare sărbătoare.

Sfântul Iosif este patronul nostru spiritual căruia i-am adus laudă și mulțumire prin celebrarea unei sfinte Liturghii oficiată de pr. Iosif Doboș împreună cu pr. Egidiu Condac, pr. Marius Taloș, pr. Iosif Iacob și pr. Felix Roca.

Au răspuns invitației noastre de a sărbători împreună această zi și Frații Școlilor Creștine din Iași, precum și angajații Centrului Diecezan Caritas Iași care ne însoțesc mereu atât în momentele de sărbătoare, cât și în viața cotidiană.

Sfântul Iosif a jucat un rol important în viața lui Isus și a Sfintei Fecioare Maria, sprijinindu-i în încercările vieții din momentul Bunei Vestiri, a împrejurărilor dificile ale nașterii lui Isus și a numeroaselor situații grele care au urmat. Chiar dacă familia lui Iosif nu era una bogată din punct de vedere material, el i-a dăruit lui Isus și Mariei devotamentul și iubirea sa. Iosif a știut să prețuiască imensul dar, acela de a fi tată purtător de grijă a Fiului lui Dumnezeu întrupat în omenire. De aceea pentru noi este o mare binecuvântare să-l avem pe sfântul Iosif ca ocrotitor și tată spiritual.

Bucuria de a fi împreună a fost întregită după sfânta Liturghie de momentul agapei frățești, ocazie cu care am împărtășit idei și experiențe frumoase.

Anul viitor sperăm să ne întâlnim din nou plini de speranță, bucurie și credință aducându-i lui Dumnezeu mulțumiri prin mijlocirea Sfântului Iosif.

Alexandra Anton,
beneficiară a Centrului de Plasament "Sf. Iosif"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat