Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Centru de formare al Fundației "Teodora Campostrini"

Institutul Campostrini, prezent în România din octombrie 1991, prin Fundația "Teodora Campostrini", la Tămășeni și acum și la Gherăești, desfășoară, la momentul de față, o prosperă activitate care s-a caracterizat încă de la început prin munca și acțiunile educative mai ales în favoarea copiilor și a tinerilor, pentru a oferi instrumente formative, culturale și spirituale. Acordăm atenție în particular la construirea posibilității de a crește și de a se maturiza în mod conștient tinerilor și încercăm să oferim instrumente de cunoaștere care să le permită să continue să caute, să elaboreze, să cunoască, să învețe de la viață și prin muncă.

În acest sens, în iunie 2006, Fundația "Teodora Campostrini" a deschis în Gherăești un Centru de formare care a fost acreditat ca Centru de Testare ECDL de către ECDL România, organizația autorizată la nivel național și internațional să acrediteze centre pentru ca acestea la rândul lor sa poată certifica personale interesate să obțină Permisul european de conducere al calculatorului.

Obiectivul principal al fundației este acela de a oferi posibilități de formare și instruire mai ales tinerilor în ceea ce privește noile tehnologii. Centrul realizează acest lucru prin instrumentele avansate de care dispune sala de informatică, prin faptul că a construit, a personalizat și folosește un software pentru formarea on-line: www.e-duco.it/rom și un centru de testare acreditat la nivel european pentru certificarea și obținerea Permisului european de conducere al calculatorului ECDL.

Sala de clasă se află în casa proprietate a Fundației "Teodora Campostrini" la Gherăești, jud. Neamț, dispune de 15 calculatoare performante și de conexiune Internet prin satelit.

Din octombrie 2006 centrul a început activitatea sa în mod intens cu cursuri de informatică de bază pentru obținerea Permisului european de conducere al calculatorului ECDL.

Participarea la cursuri prevede frecventarea lecțiilor de două ori pe săptămână de durata de unei ore și jumătate fiecare. Numărul maxim de participanți la un curs este de 14 persoane. În fiecare lună organizăm și o sesiune de examene ECDL.

La Centru lucrăm mai ales pentru a depăși doar transmiterea de cunoștințe, pentru a promova un proces de cunoaștere și de înțelegere a propriilor capacități și importanța din punct de vedere profesional al formării continue și de calitate.

La centrul din Gherăești mulți tineri și nu numai beneficiază deja o formare calificată și își ameliorează competențele.

Accesul prin satelit la internet permite tinerilor de aici care nu folosesc internet din cauza modestului cablaj din țară, mai ales în zonele rurale, să se folosească de resursele informaticii pentru a lua Permisul european ECDL și pentru alte oportunități de formare tehnică, socială și culturală.

Tot la Gherăești dispunem de o bibliotecă care numără 2000 de cărți de literatură, romane, eseuri de istorie, filozofie, științe umanistice, enciclopedii, dicționare, reviste în domeniul istoric, științific, informatic, cultural și fotografie cum ar fi: Historia, National Geographic, Dilematica, PC-Magazine, Computer Bild, Photo și Descoperă România. Accesul la bibliotecă este liber.

Grupul operativ este alcătuit din: Anișoara Șandru, Irina-Elena Amariei și Daniela Lucaciu.

Pentru alte informații ne puteți scrie la adresa de e-mail: gheraesti@campostrini.it sau ne puteți suna la nr. tel: 0233/746480

Sr. Anișoara Șandru

Fundația "Teodora Campostrini"
Str. Cobzaru, 21
617205-Gherăești (Neamț)


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat