Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: O asociație pentru români

La Roma, începând din 3 noiembrie 2006, a fost înființată o asociație româno-italiană non-profit, non-guvernamentală și apolitică, denumită Associazione Italia Romania Futuro Insieme - IRFI Onlus (Asociația Italia România Viitorul Împreună),

Asociația promovează raporturile interlingvistice și interculturale între români și italieni, solidaritatea și integrarea socială.

Inițiativa înființării "IRFI-Onlus" aparține unui grup de români care colaborează cu instituțiile italiene activând deja în comunitatea de la Roma.

Printre membrii se numără studenți români, persoane aflate la muncă în Italia, avocați si profesori italieni, persoane consacrate în calitate de consilieri spirituali, si colaboratori italieni de pe lângă structurile de voluntariat italiene, urmărind în principal promovarea social-culturală, integrarea, solidaritatea, promovarea limbii, culturii și artei, a valorilor intelectuale românești și italiene.

Asociația promovează activități ce favorizează integrarea socială a tinerilor și a familiilor române în realitatea italiană, oferind informații și soluții în rezolvarea problemelor imediate (cazare, locuri de muncă, asistență sanitară etc.). În același timp, organizează cursuri de formare profesională, cursuri de limbă, tradiții și obiceiuri, artă și cultură italiană, de cunoaștere a culturii de origine, programe culturale, oferind sprijin în folosirea instrumentelor culturale și de informare, a serviciilor de consiliere juridică.

"IRFI Onlus" are sediul temporar în inima Romei, alături de biserica "S. Maria in Campitelli" în Piazza di Campitelli, 9, în care comunitatea română catolică se reunește duminical în jurul altarului, cu program joi și duminică între orele 15.00 și 18.00. În restul săptămânii este activ un call-center +39-389-1864064 / 331-5803115, e-mail info@irfionlus.org și site http://www.irfionlus.org.

Obiectivele și finalitățile asociației, așa cum rezultă din statut, sunt:

1. organizarea activităților necesare pentru promovarea integrării active a tinerilor imigranți, mai ales a familiilor române; acțiuni de solidarizare socială, de cunoaștere a limbii române și italiene, a tehnologiei și științei, a folclorului, culturii muzicale și artei;

2. formarea profesională prin organizarea de cursuri școlare, seminarii, stagii de pregătire;

3. colaborarea cu structuri publice și private, reprezentanți ai ambasadei și consolatului, ai asociațiilor culturale, muzicale și sportive și instituții ce oferă servicii de asistență medico-legală;

4. medierea unor cursuri cultural-lingvistice cu scopul promovării culturii și activităților interculturale;

5. promovarea unor inițiative pentru realizarea scopurilor și a obiectivelor asociației.

În speranța că această realitate va ajunge la împlinirea menirii sale prin implicarea și dăruirea atâtor inimi disponibile în a-i ajuta pe semenii lor, ne unim forțele pentru un viitor mai sigur și mai bun.

Gabriel Lungu, consilier și membru fondator


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat