Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Ziua amintirii pentru scoutiști

Acest an este pentru membrii cercetași din cadrul Scout unul de celebrare a bucuriei împlinirii centenarului înființării acestei mișcări de către Robert Baden Powell și a celor 150 de ani de la nașterea acestuia. Astfel, la Institutul Teologic Franciscan din Roman s-a desfășurat la 18 februarie 2007 Ziua amintirii, zi în care cercetașii au trăit bucuria de a fi împreună la un asemenea moment de sărbătoare.

La această întâlnire au luat parte centrele locale din Adjudeni, Hălăucești, Nisiporești, Pildești și grupul din Sagna. Programul a cuprins: ceremonialul depunerii promisiunii a noilor cercetași, sfânta Liturghie, spectacolul cercetășesc, activități în aer liber, momentul de mulțumire și poza de amintire, moment care a marcat încheierea întâlnirii.

În același gest de prețuire profundă față de promotorul lor, Robert Baden Powell, se înscrie și dedicația formulată de tinerii cercetași participanți: Către Lordul Robert Baden Powell (născut la 22 februarie 1857), fondatorul mișcării Scout, iubitor de natură, de oameni, de Dumnezeu și mare educator al tineretului din timpurile noastre, când se împlinesc 150 de ani de la nașterea sa și 100 de ani de la întemeierea familiei cercetășești. Cu mare drag și mulțumire. Centrele locale "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni, "Nașterea Sf. Fecioare Maria" din Hălăucești, "Adormirea Maicii Domnului" din Nisiporești, "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești și grupul din Parohia "Înălțarea Domnului" din Sagna.

* * *

Din ultimul mesaj al lui Robert Baden Powell adresat cercetașilor:

"Eu cred că Dumnezeu ne-a adus pe lumea asta pentru a fi fericiți în ea și pentru a ne bucura de viață. Fericirea nu este rezultatul bogăției sau al reușitei în carieră și mai puțin al ignoranței față de sine. Un pas important spre fericire este de a vă face utili și de vă bucura de viață... Fiți mulțumiți cu ce v-a fost dat și folosiți-vă de acestea în mod util. Căutați să găsiți o parte bună în fiecare lucru... Adevărata fericire se află în a-i face pe alții fericiți. Încercați să lăsați lumea puțin mai bună decât ați găsit-o... Prietenul vostru, Robert Baden-Powell".


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat