Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Întâlnirea zonală a persoanelor consacrate

Persoanele consacrate din zona Onești au fost invitate la 4 februarie 2007, la Seminarul Fraților Capucini din Onești, pentru a celebra Ziua persoanelor consacrate, întâlnirea fiind pregătită de reprezentanții congregațiilor religioase din Onești, responsabilă fiind sr. Michela (Surorile lui Isus Răscumpărătorul).

Au dat răspuns acestei invitații, aproximativ 60 de persoane consacrate din nouă congregații, precum și laice consacrate în cadrul Congregației Surorile lui Isus Răscumpărătorul și în cadrul Institutului Secular al Sfintei Tereza a Pruncului Isus.

Prezența părintelui Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată, a fost un motiv de mare bucurie ce ne-a făcut să simțim comuniunea cu toți ceilalți consacrați din dieceză și cu păstorii noștri.

La ora 10.00, pr. Anton Mărăndescu, OFMC, a ținut conferința cu tema "Maria, model de ascultare a cuvântului", după care a fost expus preasfântul sacrament în capela seminarului, iar timp de trei sferturi de oră ne-am adăpat la izvorul harului, reflectând și meditând la minunata bogăție a cuvântului lui Dumnezeu.

La ora 12.00 s-a celebrat sfânta Liturghie, în cadrul căreia toți cei prezenți au reînnoit voturile, cu următoarea formulă:

"Părinte, izvor al oricărei sfințenii, în iubirea ta milostivă ne-ai chemat să-l urmăm pe Cristos cast, sărac și ascultător.

Astăzi, susținuți de Duhul tău, reînnoim consacrarea noastră.

Îți oferim castitatea noastră, care ne lărgește inima după iubirea lui Cristos și ne dă posibilitatea de a ne iubi la fel cum ne-a iubit el.

Îți oferim sărăcia noastră, care ne eliberează de sub sclavia lucrurilor și a dorințelor artificiale și ne face să-l descoperim iarăși pe Cristos, unica bogăție pentru care merită să trăim cu adevărat.

Îți oferim ascultare noastră, prin care ne încredințăm viața în mod total în mâinile tale pentru ca să o faci să devină o adevărată capodoperă, după planul tău.

Doamne, ne angajăm, cu ajutorul Sfintei Fecioare Maria, docilă cuvântului tău, să trăim în conformitate cu regula de viață și constituțiile noastre și să te urmăm cu generozitate, plini de curaj și de bucurie. Amin".

După-amiaza s-a lucrat în grupuri mici pe baza a două piste de reflecție oferite de pr. Anton Mărăndescu:

1. Ce s-ar putea face în comunități pentru a trăi cât mai intens realitatea cuvântului întrupat asemenea Sfintei Fecioare?

2. În prisma carismei pe care o trăim în congregațiile noastre, cum am putea implementa mesajul Evangheliei?

Această zi a fost încununată cu un moment de rugăciune mariană pregătit de Surorile Preacuratei de Parma, în care cu toții am putut să medităm și să reflectăm la marele dar pe care Dumnezeu l-a făcut Sfintei Fecioare Maria, prima consacrată, și prin intermediul ei tuturor persoanelor consacrate.

Dăm laudă și cinste lui Dumnezeu pentru această zi de împărtășire și îmbogățire fraternă.

Sr. Florentina Gherguț, SIR


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat