Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Întâlnirea responsabililor AC (sector tineri) din zona Roman

La Școala Profesională "La Salle" din Pildești a avut loc, în zilele de 3 și 4 februarie 2007, o întâlnire de formare și programare AC, la care au participat 17 persoane, responsabili ai Acțiunii Catolice - sector tineri - din 12 parohii din zona Roman.

Sub tema anului asociativ în curs, "Mărturisitori ai prezenței lui Cristos", exceptând faptul că vremea se prevedea a fi destul de capricioasă, întâlnirea s-a deschis sâmbătă, la ora 15.00, cu un moment de cunoaștere în care s-a realizat "Puzzle-ul numelor noastre".

Pentru a ne reîntregi forțele, după ce am identificat în cadrului lucrului pe echipe care sunt calitățile responsabilului AC și etapele de urmat în realizarea unei activități parohiale, tinerii au participat la sfânta Liturghie celebrată de asistentul spiritual al ACT pentru zona Roman, Antonio Ferrari (Iosefinii lui Murialdo).

Programul de seară a debutat cu punerea în comun a rezultatelor muncii echipelor, după care a urmat o dezbatere privind activitățile fiecărei parohii, cu realizările și problemele fiecăreia.

În ziua de duminică am putut participa la Liturghia tinerilor din parohia gazdă, celebrată de pr. vicar Ignat Laurențiu, ultimul moment al întâlnirii constituindu-l consiliul zonal AC, pe ordinea de zi fiind stabilirea unui calendar de activități zonale, programarea unei întâlniri cu responsabilii parohiali ai laturii formativ-educative, realizarea dosarului parohial.

La consiliu au participat și dna. Monica Erdeș (responsabilă zonală sector adulți), Dana Nistor (responsabilă diecezană sector tineri), Andreea Ferenț (responsabilă zonală sector copii).

Parohiile prezente au fost: Adjudeni, Butea, Barticești, Gherăești, Iugani, Pildești, Piatra Neamț "Sf. Tereza", Roman "Sf. Tereza", Roman "Isus Bunul Păstor", Roman "Fericitul Ieremia", Tămășeni, Săbăoani.

Daniela Chelaru


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat