Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cluj-Napoca: Întâlnire a Consiliului Director al ACRO

Întâlnirea Consiliului Director al Acțiunii Catolice din România (ACRO) a avut loc la Cluj-Napoca, Manresa, în perioada 2-5 februarie 2007.

Au fost prezenți: pr. Felix Roca - asistent general, Oana Tuduce - președinte, Alin Tat - vicepreședinte sector adulți, Anca Lucaci - vicepreședinte sector tineri, Corina Gecășan - vicepreședinte sector copii, Codruța Fernea - secretar, Narcis Jitaru și Mihai Floran - invitați.

În aceste zile s-au discutat aspectele organizatorice din agenda de activități ale ACRO: weekendul de formare (Oradea, 9-11 martie), Consiliul Național (Luncani, 18-20 mai), campusul estival cu Acțiunea Catolică Italiană și Întâlnirea de formare a tinerilor din Acțiunea Catolică din sud-estul Europei (Sibiu, 4-9 septembrie). Din programul acestor intense zile de muncă, nu au lipsit sfintele Liturghii, momentele de rugăciune și cele culturale. Prezența PS Florentin Crihălmeanu, eparhul locului, în după-amiaza zilei de sâmbătă a încurajat lucrările Consiliului Director al ACRO.

Acțiunea Catolică din România este o federație care are ca scop, conform statutului, reunirea formelor asociative de acțiune catolică, în vederea realizării apostolatului laic al Bisericii Catolice de ambele rituri din România. Prin formă de acțiune catolică înțelegem îndeplinirea celor patru note caracteristice, prevăzute de Conciliul Vatican II în documentul Apostolicam actuositatem 20,2-3: eclezialitate, laicitate, organicitate și colaborare cu ierarhia Bisericii Catolice. Prin activitățile sale, Acțiunea Catolică din România își propune să promoveze comunicarea și colaborarea între asociațiile membre, să colaboreze cu alte forme asociative cu obiective compatibile, să fie reprezentată la nivel național și internațional precum și în relațiile cu ierarhia Bisericii Catolice din România.

În contextul integrării României în Uniunea Europeană, prin schimburile de experiență cu alte forme de acțiune catolică, Acțiunea Catolică din România contribuie la redescoperirea rădăcinilor și valorilor creștine ale Europei. Acțiunea Catolică se simte încurajată în misiunea sa de cuvintele papei Benedict al XVI-lea: "Încurajez Acțiunea Catolică să aprofundeze tot mai mult angajarea formativă, pentru ca membrii ei să crească în sfințenia vieții și în comuniunea eclezială și să fie martori credibili ai lui Cristos înviat, speranță a umanității" (Rugăciunea Angelus, 8 decembrie 2006).

Anca Lucaci


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat