Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea zonală a persoanelor consacrate

Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Roman, programată de Comisia diecezană, s-a desfășurat la Traian, la 4 februarie 2007.

Un număr de aproape 100 de persoane consacrate au participat în capela Casei de Reculegere la rugăciune și la meditația propusă de pr. Alberto cu tema "Sfânta Fecioară Maria, model de ascultare a cuvântului".

După meditație a avut loc și o împărtășire rodnică. La sfânta Euharistie prezidată de pr. Mihai Afrențoae și concelebrată de 12 preoți călugări, plecând de la lecturi, pr. Mihai a vorbit despre diferitele vocații și răspunsul pe care l-a dat profetul Isaia și sfinții apostoli Petru și Paul, care devin modelul răspunderii fiecărei persoane consacrate.

După masa fraternă, a urmat o întâlnire în care au fost prezentate inițiativele comisiei și a fost cerută părerea adunării, apoi s-a discutat mai ales despre ce anume așteaptă Biserica și ce așteaptă lumea de azi de la persoanele consacrate.

Răspunsurile au fost diferite, dar toate ne-au provocat la o mai mare gândire și la deschidere față de o prezență mereu nouă și activă în comunitățile noastre creștine. Mărturia, dăruirea gratuită, colaborarea în pastorație privilegiind pastorația familiei și cea vocațională, au fost teme dezbătute și aprofundate.

O rugăciune de adorare înaintea sfântului sacrament a încheiat ziua în care fiecare a reînnoit cu bucurie darul vieții consacrate, a comuniunii cu toate congregațiile în slujirea Bisericii locale și, nu în cele din urmă, convingerea că avem o datorie profundă de mărturie față de credincios și de lumea de azi, adică a deveni mereu mai mult comunități deschise de rugăciune și de comuniune fraternă.

Pr. Gianfranco Maronese SVD


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat