Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlniri ecumenice

La Parohia romano-catolică "Fericitul Ieremia" a avut loc marți, 23 ianuarie 2007, o întâlnire cu caracter ecumenic. La fel, o astfel de întâlnire este prevăzută să se desfășoare și joi, 25 ianuarie, în biserica ortodoxă "Sfântul Dimitrie".

După ce sâmbătă, 20 ianuarie, Centrul de Cercetare Ecumenică și de Dialog Interreligios "Pax et Unitas", sub patronajul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, a organizat o sesiunea ecumenică cu tema "Pe surzi îi face să audă, iar pe cei muți să vorbească" (Mc 7,37) - tema mesajului pentru Săptămâna ecumenică din acest an, în după-amiaza zilei de marți, 23 ianuarie, în biserica "Fericitul Ieremia" din orașul mușatin a avut loc o întâlnire ecumenică deosebită.

Celebrarea a început prin procesiunea celor 25 de preoți, catolici și ortodocși. În acest timp, corul a reușit să ne ridice sufletele la cer, făcându-ne să ne simțim uniți între noi. Ora de rugăciune ecumenică a fost prezidată de pr. Iosif Bisoc, decan al Facultății de Teologie din cadrul Institutului Franciscan din Roman. Lecturile sfinte au fost luate din Cartea Judecătorilor (6,11-16) - prima lectură, Faptele Apostolilor (5,27-33) - a doua lectură, iar evanghelia din Evanghelia după sfântul Marcu (5,21-34).

Cuvintele de la predică ale pr. protopop Florin ?uscanu, legate de versetul "Pe surzi îi face să audă, iar pe muți să vorbească", ne-au făcut conștienți de faptul că toți formăm un singur trup și o singură familie.

A fost foarte impresionant să auzi cum răsună în biserică "Crezul" și rugăciunea domnească recitate de credincioșii catolici și ortodocși într-un singur glas, devenind astfel o singură familie care se roagă Tatălui ceresc. De fapt, programul întrunirii și broșura care s-a editat au fost astfel concepute ca să participe cât mai mulți credincioși prin rugăciunile lor.

După această mirifică oră, invitați de pr. paroh Alois Moraru, toți credincioșii și preoții prezenți la celebrarea ecumenică au coborât la subsolul bisericii pentru a servi un pahar cu suc (cu sau fără grade) și pentru a împărtăși celorlalți clipele minunate petrecute alături de frații lor.

O întâlnire similară este prevăzută să se desfășoare joi, 25 ianuarie, în biserica noastră vecină - "Sfântul Dimitrie".

Roxana-Irina Aștefănesei


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat