Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Pralea

Creștinii Parohiei Pralea împreună cu parohul lor, pr. Valerian Enășcuț, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe păstorul Diecezei de Iași, Excelența sa episcop Petru Gherghel, pentru vizita pastorală de două zile (20 și 21 ianuarie 2007). Episcopul a fost însoțit de pr. Isidor Mocanu și pr. Lucian Păuleț.

În jurul orei 16.00 s-a deschis în mod oficial vizita pastorală, după care Excelența sa Petru Gherghel a recitat Rozariul meditat împreună cu copiii și credincioșii din comunitate, apoi a ascultat spovezile celor care voiau să se împace cu Dumnezeu și să obțină indulgența plenară.

Duminică, 21 ianuarie, păstorul diecezei, asemenea păstorului din evanghelie, a voit să-i cunoască mai îndeaproape pe copii, pe tineri și pe credincioși, comunicând cu ei ca un adevărat părinte și păstor.

Mesajul adresat tinerilor au fost cuvintele papei Ioan Paul al II-lea: de a fi sarea pământului și lumina lumii, precum și străjerii păcii și ai dreptății.

O întâlnire specială a fost și cea cu cei din comitetul bisericesc.

Vizita s-a încheiat cu celebrarea sfintei Liturghii - de către pr. Lucian Păuleț urmată de Adorația euharistică unde Excelența sa în rugăciunile sale i-a încredințat pe toți lui Isus cel euharistic care este mereu prezent între noi precum și grijii materne - Maria. Un moment emoționant a fost binecuvântarea finală pentru obținerea indulgenței plenare.

Comunitatea Pralea este formată din circa 802 membri; 232 de familii, dintre care 55 de jumătăți, iar 23 plecați în străinătate. Deși anul trecut prălenii au cunoscut o grea încercare, prin pierderea pr. Anton Dănculesei, care a activat mulți ani și a făcut multe opere frumoase, ei continuă să meargă înainte cu semnul credinței și speranței urmându-l pe Cristos și rămânând fideli Bisericii și învățăturii sale.

Au consemnat Ionela Suditu și Marian Lucaci

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-21 ianuarie: Vizită pastorală în Parohia Pralea.


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat