Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Întâlnire cu tema unității

Cu ocazia săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor, frații și surorile Asumpțiunii au organizat la Mănăstirea "Sf. Augustin" din localitatea Mărgineni, județul Bacău, în ziua de 20 ianuarie 2007, o întâlnire deschisă tinerilor dornici de a retrăi strigătul românilor: "Unitate, unitate, unitate", lansat cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea în mai 1999, la București.

La începutul întâlnirii s-au vizionat câteva din mesajele papei Ioan Paul II-lea și ale Preafericitului patriarh Teoctist adresate nouă, tinerilor, de ieri și de azi, și s-a ascultat strigătul unității. Pe baza acestora, tinerii organizați în grupuri, au purtat discuții libere. Atât papa cât și patriarhul ne-au îndemnat să nu ne temem de viitor, deoarece Dumnezeu ne oferă siguranța că nu suntem singuri. Să privim cu încredere spre viitor dar totodată să reușim să punem limitele necesare consumismului.

Un alt moment așteptat al întâlnirii a constat în mărturiile a două persoane, Cristina Bejan din Mărgineni și Loredana Cojan din Bacău. Noi, cei 24 de tineri, am ascultat și simțit trăirile și sentimentele lor din timpul sfintei Liturghii în parcul "Izvor". A fost un moment unic care ne-a umplut de atâta credință și emoție. Unitatea nu este imposibilă, trebuie doar să vrei și să crezi. Alt lucru care ne-a marcat a fost folosirea Casei Poporului ca fundal al unei celebrări religioase. Dumnezeu a valorificat-o prin vizita papei. La Liturghie, mulțimea ortodoxă și catolică, și nu numai, a venit pentru un scop spiritual pozitiv.

La sfârșitul întâlnirii, pentru a realiza "visul" Sfântului Părinte încredințat tinerilor, ei s-au angajat să asculte și să pună în practică cuvântul lui Dumnezeu, să caute adevăratele valori ale vieții, să cunoască limitele lor proprii pentru a deveni cu adevărat liberi și pentru a nu se lăsa influențați de consumism, să dorească și să caute unitatea pornind de la fiecare persoană, să lupte împotriva descurajării și a lui nu se poate..., a iubi dezinteresat, a fi caritabil, a nu înceta să facem binele. Important este să nu rămânem doar la "o dorință", ci să întrupăm prezentul în viitor.

În final mulțumim părintelui Gică Păuleț și sorei Marinela Hazu pentru organizarea acestei întâlniri care ne-a adunat împreună.

Marina Șolot și Karina Ghiurcă


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat