Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sibiu: 10 ani de misiune a Surorilor Imaculatei din Genova

10 ani de prezență la Sibiu au sărbătorit Surorile Imaculatei din Genova, în ziua de 25 decembrie 2006.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru tot binele revărsat asupra noastră până acum și îi cerem ajutorul și pentru viitor.

Mulțumim Monseniorului Lucian Mureșan, arhiepiscop mitropolit, pentru că ne-a primit în dieceza păstorită de el.

Mulțumim tuturor celor care de-a lungul celor 10 ani ne-au oferit sprijinul moral și material.

Noi, Surorile Imaculatei în Italia, suntem prezente în Italia din 1876, an al fondării Institutului; mai suntem prezente în Argentina din 1914; în Canada din 1951, în Chile din 1954, în România din 1996, în Etiopia din 2005.

Institutul nostru s-a născut la Genova, în 15 octombrie 1876.

Fondatorul nostru este părintele Agostino Roscelli pe care Biserica l-a proclamat sfânt în 10 mai 2001.

Un preot simplu, umil, căruia îi plăcea să-și spună "săracul preot", dar plin de Dumnezeu. El a fost omul lui Dumnezeu, a știut să intuiască planurile Domnului asupra sa și să se adapteze deplin directivelor divine.

Don Agostino Roscelli a fost "sarea pământului", deoarece cu disponibilitatea și fidelitatea față de ministerul sacerdotal, mai ales acela al confesiunii, a condus atâtea suflete spre mântuire. Și tot prin intermediul confesiunii și-a dat seama de marele pericol moral în care se găseau atâtea tinere și ajutat de câteva tinere pioase și generoase care mai apoi au devenit primele Surori ale Imaculatei, a dorit să-și sporească implicarea apostolică.

Activitățile lui au fost numeroase, atente la semnele timpului și îndreptate mai ale către cei marginalizați: orfani, deținuți, mame având copii în afara căsătoriei, copii abandonați, tinere în căutarea unui loc de munca, desfășurând activități de cateheză și evanghelizare.

Noi, Surorile Imaculatei, păstrăm vie moștenirea fondatorului nostru și ne desfășurăm activitatea apostolică în domeniul școlii, ne dedicăm catehezei, pastorației parohiale, bolnavilor, persoanelor în vârstă, orfanilor și suntem atente și sensibile la semnele timpului, la condițiile momentului.

Stilul nostru de viață este simplu și umil, senin și cordial. Ne caracterizează dragostea vie față de Isus, devoțiunea față de Fecioara Preacurată, sub a cărei protecție ne-a pus fondatorul nostru, și caritatea sinceră.

Ne dorim ca multe tinere să răspundă generos invitației Domnului, dăruindu-se cu totul dragostei lui și dragostei față de frați.

Facem cunoscut tinerelor care doresc să cunoască mai bine carisma institutului nostru, și care doresc să facă experiența de viață consacrată sau doresc să verifice propria vocație, pot să meargă la Genova, la institutul nostru, pentru experiență.

În Sibiu, surorile pot fi contactate la adresa: Surorile Imaculatei, strada Lebedei, nr. 14, Sibiu, tel./fax: 0269/237484, e-mail: giardmaria@yahoo.it

Surorile Imaculatei: Sr. Annalena, Sr. Maria, Sr. Natalia

* * *

10 ani de misiune a Surorilor Imaculatei din Genova la Sibiu

La 25 decembrie 2006 s-au împlinit 10 ani de când Surorile Imaculatei din Genova și-au început misiunea în cadrul comunității Bisericii Greco-Catolice din Sibiu, sub înalta păstorire a Arhidiecezei Majore de Blaj.

Însușirea definitorie a acestui ordin călugăresc fiind asistarea și educarea copiilor - animate de acest nobil și sfânt ideal - maicile reușesc să construiască în Sibiu o impresionantă grădiniță în care își exercită cu succes carisma, transformând mentalități și medii sociale care pun adesea sub semnul întrebării valorile pe care omul le moștenește.

Prin viața și misiunea lor, ele ne-au arătat și ne dovedesc în continuare că acest lucru depinde de modul în care înțelegem "noutatea" tainei divine, deopotrivă clerici și credincioși. Ea nu este o intervenție miraculoasă, venită de undeva din exterior, nici o căutare de tărâmuri exotice abandonând pentru el totul.

De obicei noutatea vine din interior, este cea care pornește din inimă și se extinde în acțiunile și întâlnirile cotidiene.

Astfel spus, după modelul surorilor, înțelegem că rostul creștinului contemporan este tocmai acela de a nu-l abstractiza pe Dumnezeu, arătând prin cuvânt și faptă că Dumnezeu nu trebuie căutat în umbre și visuri, în spatele unui albastru ceresc, ci în miezul acțiunilor noastre; este acela de a adapta voința umană la cea divină, respectând manifestarea liberă a omului, în măsura în care aceasta păstrează comuniunea cu adevărurile de credință, lăsându-se asimilată lor.

Deruta, încercările și greutățile întâmpinate în misiunea lor de până acum și care au fost depășite în spirit de credință de către Surorile Imaculatei din Sibiu conturează profilul spiritual al lor așa după cum ne învață sfântul Ioan Gură de Aur: "A fi călugăr înseamnă a ști să faci cunoscută bunătatea și dragostea lui Dumnezeu pentru omenire!"

Pr. Călin Achim


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat