Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Editura "Presa Bună": Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2007

La Editura "Presa Bună" a apărut broșura Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2007, sub coordonarea pr. Iosif Dorcu și în traducerea Cătălinei Grosu. Tema aleasă pentru săptămâna 18-25 ianuarie 2007 este: "Pe surzi îi face să audă, iar pe cei muți să vorbească" (Mc 7,37). Broșura este un instrument util pentru "Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor" (18-25 ianuarie).

Textele prezentate în această broșură au fost stabilite în cadrul unei întâlniri a grupului pregătitor multinațional numit de către Comisia "Credință și Constituție" a Consiliului Ecumenic al Bisericilor și de către Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor. Grupul s-a întâlnit la Château de Faverges, în Haute-Savoie (Franța). Proiectul inițial a fost pregătit de un grup ecumenic format din preoți, pastori și laici din Umlazi-Bhekithemba (Africa de Sud). Are la bază o celebrare ecumenică ce a avut loc la Comprehensive Technical High School (C.O.M.T.E.C.) din Umlazi.

În mod tradițional, Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor este celebrată în perioada 18-25 ianuarie. Această perioadă a fost propusă în 1908 de Paul Wattson; este perioada cuprinsă între sărbătoarea Catedrei Sfântului Petru și cea a Convertirii Sfântului Paul. Așadar, această alegere are o semnificație simbolică. În emisfera sudică, unde luna ianuarie este o perioadă de vacanță, se preferă să se adopte, de asemenea, o dată în jurul Rusaliilor (după cum este sugerat de Mișcarea "Credință și Constituție" în 1962), care, de asemenea, reprezintă o dată simbolică pentru unitatea Bisericii.

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor din acest an ne propune două teme, două invitații adresate Bisericilor și creștinilor deopotrivă: pe de o parte trebuie să ne rugăm pentru unitatea creștinilor și să căutăm împreună să realizăm această unitate; pe de altă parte trebuie să ne unim forțele pentru a reacționa la suferințele oamenilor din jurul nostru. Aceste două responsabilități sunt strâns legate una de alta. Amândouă au legătură cu puterea de vindecare a trupului lui Cristos, de aceea textul principal ales pentru Săptămâna de rugăciune din acest an este o parabolă despre vindecare.

Broșura are în cuprinsul său, alături de ritualul celebrării, de textele biblice, meditațiile și rugăciunile pentru cele opt zile, câteva date importante din istoria "Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor", precum și o listă a temelor ce au avut loc din 1968 până în prezent. În final se găsește o schemă pentru celebrările ecumenice în Bisericile Catolice.

Textul broșurii se găsește și pe acest sit la secțiunea Biblioteca -> Ecumenism.

* * *

Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2007,
Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor,
Ed. "Presa Bună", 2007, 14x20 cm, 80 p., 3,5 RON (35.000 ROL)

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro
 


lecturi: 50.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat