Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Al cincilea bingo

Aproape 500 de copii și tineri au participat în zilele de 5 și 6 ianuarie 2007 la showul organizat la subsolul bisericii "Fericitul Ieremia Valahul" și la sediul Congregației "Sf. Iosif" - Iosefinii lui Murialdo din Roman, spectacol-concurs ce poartă denumirea de "Marele Bingo".

Aflat la cea de-a cincea ediție, "Marele Bingo" a adus ilaritate și cadouri copiilor, adolescenților și tinerilor dornici de petrece câteva ore din vacanța de Crăciun în alt mod decât cei de vârsta lor. Organizat de Congregația "Iosefinii lui Murialdo", cu concursul parohiei gazdă și al animatorilor de la cele patru parohii din orașul mușatin, spectacolul a inserat numeroase cântece atractive, jocuri și câte trei runde de tombolă.

În prima zi, cei peste 200 de copii romașcani prezenți au trăit trei ore ca o adevărată familie, animați de seminariștii și tinerii organizatori, care i-au fascinat prin vestimentație și umor, specifice momentelor de sărbătoare. Astfel, ei au înțeles că sărbătoarea Crăciunului este un timp de fraternitate, de comuniune, de... bucurie. Cu această ocazie, copiii au fost înștiințați despre tema campusului de vară, pentru a se pregăti și a găsi modalități cât mai plăcute de organizare a timpului liber. Imaginea cunoscutului personaj Pinocchio va stimula fantezia copiilor și tinerilor pentru a petrece două săptămâni de neuitat în vara acestui an.

Ziua a doua a debutat printr-un moment de împărtășire a experiențelor din anul 2006 și prin menționarea principalelor întâlniri ale tinerilor din acest an: masa rotundă - întâlnirea formativă din luna martie, celebrarea penitențială și Calea sfintei cruci din preajma Paștelui, veghea de Rusalii, Ziua Tineretului, campusurile estivale etc.

Încurajați în drumul formării lor umane și morale, copiii și tinerii au avut astfel șansa de a face încă un pas înainte, conștienți fiind de importanța întâlnirilor și petrecerilor bine organizate.

Pr. Alois Moraru


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat