Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Zile de reculegere pentru Caritas

La Traian, personalul Caritas din Iași, Bacău și Roman, împreună cu preoții directori ai Centrului Diecezan Caritas au trăit împreună trei zile de reculegere, între 14 și 16 decembrie 2006.

Ca în fiecare an, în ajunul sărbătorii Învierii sau a Întrupării, personalul Asociației Caritas Bacău, Iași și Roman, ne-am întâlnit alături de părinții directori și în acest Ajun de Crăciun pentru trei zile de reculegere.

De data aceasta ne-am întâlnit la Traian sub călăuzirea spirituală a părintelui Alberto. Sunt întotdeauna zile în care ne întâlnim unii cu ceilalți, altfel decât la serviciu, zile în care ne întâlnim cu cel pentru care desfășurăm serviciul nostru, mai bine zis zile în care ne reamintim pe cine întâlnim cu adevărat în cei pe care îi slujim ca și lucrători caritas.

Părintele Alberto, propunându-ne în cele trei zile de reculegere, să reflectăm asupra a trei personaje biblice: Zaharia și vestea îngerului că va avea un fiu, Maria și Buna-Vestire și Iosif, cel în a cărui grijă paternă avea să fie încredințat Dumnezeu Întrupat.

Meditând da-ul lor și mai ales privind umanitatea lor, părintele ne-a ajutat să înțelegem încă o dată că suntem mici în fața Creatorului, suntem un nimic în întâlnirea cu cel care este totul vieții noastre, dar că acest nimic este, de fapt, materia prima a creației! Iar în fața diferitelor probleme cu care ne putem confrunta adeseori în societatea de astăzi sub diferite forme, în fața răului prezent în omenire, părintele ne-a arătat, cu umorul său specific, că fiind un nimic cel rău nu ne poate opri, nu ne poate înghiți, pe când Dumnezeu cu acest nimic va reînnoi Creația sa.

Mulțumind părintelui Alberto și părinților directori pentru această atenție iubitoare față de fiecare dintre noi, le dorim lor și tuturor oamenilor care sunt implicați în activități caritative în acest timp sfânt, și nu numai acum, ca vestea cea bună a Întrupării cuvântului pentru mântuirea noastră să le copleșească sufletul cu binecuvântare divină!

Sr. Petra Marcela Măriuț, CJ
Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat