Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Corul ITRC în concert de Crăciun

Ca în fiecare an, corul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" a susținut tradiționalul concert de Crăciun, sub bagheta dirijorului Florin Spătariu, părinte profesor la seminar, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, duminică, 17 decembrie, cu începere de la orele 19.00.

Au fost prezenți PS Petru Gherghel, episcop de Iași, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, pr. Wilhelm Dancă, rectorul seminarului, părinții profesori de la Institutul Teologic, credincioși din parohiile din Iași și împrejurimi, studenți care studiază la diferite facultăți din Iași, dar și numeroase grupuri de copii și tineri, venite special cu această ocazie, din Parohiile "Isus, Bunul Păstor" - Roman, Pustiana, Fărăoani și Valea Mare.

În fața unei catedrale arhipline, pr. Wilhelm Dancă a urat bun venit tuturor credincioșilor, afirmând că acest concert, susținut de seminariștii din Iași, se vrea a fi o invitație la a ne pregăti a-l primi pe Isus în inimile noastre, dar și un gest de mulțumire adus credincioșilor care susțin, prin eforturile lor spirituale și materiale, Seminarul diecezan.

În continuare, corul seminariștilor au interpretat colinde din repertoriul internațional, din cel tradițional românesc și din cel gregorian.

Soliști au fost studenții Mihail Cojan, Emanuel Imbrea și Cosmin Cipcă, iar organist Octavian Bișoc. Concertul s-a bucurat și de prezența grupului de suflători Horn's Collegium din Iași, care au interpretat piesele Kyrie, de K. Stiegler și o Suită de Crăciun, și de duetul pian-vioară: Raluca Patraș & Gina-Mihaela Pavel, care au interpretat piesele Sonata a III-a pentru vioară și pian, de J.S. Bach, și Meditație, de J. Massenet.

La sfârșitul concertului, a luat cuvântul PS Petru Gherghel, care a mulțumit din inimă seminariștilor și tuturor celor care s-au implicat într-un fel sau altul în pregătirea acestui concert. A mulțumit pentru prezența lor și grupurilor de copii și tineri venite de la mare distanță pentru a asculta acest concert.

Sperăm ca acest moment de bucurie și de înălțare sufletească să creeze în inimile tuturor oamenilor de bunăvoință o conștiință a iubirii și a păcii, exact ceea ce a voit să ne aducă Pruncușorul din ieslea din Betleem, când a venit în lume acum 2000 de ani.

Marius-Claudiu Dumea


 

lecturi: 49.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat