Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Serafica": Patrologie și patristică, secolele I-IV, vol. I

La Editura "Serafica" din Roman a apărut un nou curs universitar de 350 de pagini, în format academic, intitulat Patrologie și patristică, secolele I-IV, volumul I, autor fiind Damian Gheorghe Pătrașcu.

De ce patrologie și patristică? O întrebare la care găsim răspunsul adecvat parcurgând filele acestui curs universitar. Studiul Sfinților Părinți este recomandat nu numai în vederea unei aprofundări conveniente a teologiei, dar și pentru contribuția culturală, spirituală și apostolică pe care ei au adus-o în cadrul Bisericii din Răsărit și din Apus. Prin activitatea lor apostolică, Sfinții Părinți au acumulat un tezaur imens de experiențe și inițiative apostolice, astfel încât au și astăzi ce să spună celor care se interesează de rădăcinile civilizației noastre creștine și factorii care au plăsmuit originile vieții liturgice, spirituale și sociale ale Bisericii.

În acest prim volum autorul tratează despre viața și operele Sfinților Părinți din primele patru veacuri creștine: Părinții apostolici și Părinții Apologeți. În introducerea generală, autorul face o lungă prezentare a obiectului științei patristicii și patrologiei, motivele pentru care Biserica îndeamnă la studiul ei și aportul Sfinților Părinți la cultura unei Europe unite. Pentru fiecare Sfânt Părinte al Bisericii, Damian Gh. Pătrașcu prezintă pe scurt viața și tematicile teologice ce reies din operele sale. La sfârșitul manualului găsim o anexă care prezintă principalele erezii din primele patru veacuri creștine. Cartea se încheie cu o bibliografie orientativă pentru studenți care doresc să aprofundeze argumentele tratate în curs.

Scopul acestui manual este acela de a oferi un reper actualizat în domeniul patrologiei și patristicii tuturor celor care doresc să aprofundeze această știință, în special seminariștilor care se pregătesc pentru a deveni vestitori ai Cuvântului dumnezeiesc. Pentru a acoperi întreaga perioadă patristică, autorul prevede alte două volume pe care le va publica în viitorul apropiat.

Cartea se găsește Librăria Institutului Teologic Franciscan din Roman și la Librăria "Presa Bună" din Iași și costă 18 RON.

Pr. dr. Paximilian Pal

* * *

Patrologie și patristică. Secolele I-IV, vol. I
Damian Gheorghe Pătrașcu, Ed. "Serafica", 2006, ISBN 973-7820-65-7, 17x24 cm, 350 p., 20 RON

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 77.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat