Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Iași: Depunerea adeziunii în Acțiunea Catolică

Un grup de tineri din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași au depus duminică, 10 decembrie, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină", adeziunea pentru Acțiunea Catolică în cadrul sfintei Liturghii de la ora 16.00, prezidată de pr. Cristinel Farcaș.

În a doua duminică din Advent, 10 decembrie, în plin timp de așteptare a Mântuitorului, tineri din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași au depus adeziunea pentru Acțiunea Catolică. Entuziaști și emoționați în același timp, 18 tineri au luat hotărârea de a ieși din anonimat, de a părăsi angajarea ocazională, alegând să slujească Biserica, în colaborare cu păstorii ei și în unitate cu ceilalți.

Tinerii au participat cu dăruire și încântare la citirea lecturilor, a intențiilor din cadrul rugăciunii credincioșilor și la oferirea darurilor. În timpul predicii, părintele Cristinel Farcaș a subliniat că "tânărul din Acțiunea Catolică trebuie să fie un model pentru ceilalți tineri, model de creștin, de dăruire, de responsabilitate". Îmbrăcați în cămăși albastre, după predică, cei 18 tineri care și-au exprimat dorința de a activa în cadrul Acțiunii Catolice au înaintat în fața altarului pentru a primi însemnele Acțiunii Catolice și cravata. Un gest simplu, dar plin de o bogăție neprețuită, prin care ei și-au declarat disponibilitatea și răspunsul pozitiv de a parcurge cu fidelitate, deschiși spre ceilalți, anul asociativ în curs, maturizând prin această angajare darul de a fi în Biserică laici responsabili ai Acțiunii Catolice.

Alături de tinerii prezenți în fața lui Dumnezeu cu gândul de a se implica în tot ce înseamnă activitate pentru Biserică și aproapele, a fost și părintele Iosif Iacob care spre finalul sfintei Liturghii a vorbit acționarilor și tuturor celor prezenți în Biserică despre scopul final al alegerilor pe care un creștin le face în viață: "În momentul în care facem o alegere, ne gândim automat la reușite. Suntem cu toții sclavi ai alegerii. Să lăsăm însă pe Dumnezeu să hotărască ce se va întâmpla la finalul unui drum al nostru, să avem curaj să facem alegeri. Un creștin adevărat se aruncă într-o acțiune fără a ști ce va urma. Lasă pe Dumnezeu să decidă care va fi deznodământul unui act".

Tinerii din Acțiunea Catolică, membri și simpatizanți, au fost felicitați pentru alegerea lor de a ieși din anonimat și de a se arunca în mâinile lui Dumnezeu cu speranțe, visuri și proiecte.

În întreaga Dieceză de Iași a avut loc ieri depunerea adeziunii pentru Acțiunea Catolică. Pentru mulți tineri, Acțiunea Catolică este locul unde își întâlnesc prietenii, unde pun pe picioare proiecte și activități pentru ei și pentru aproapele lor. "Sper sa găsesc în grupul acesta tineri la fel de disponibili ca și mine în a-și pune în comun timpul lor pentru binele comunității", spune Octav, nou membru al Acțiunii Catolice.

Mărturisitori ai prezenței lui Cristos, tinerii din Acțiunea Catolică doresc ca prin responsabilitatea și dăruirea cu care se implică în activitățile lor să-l facă pe Isus să intre și să rămână cu ei.

Iulia Benchea
 


lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat