Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Păltiniș: Consiliul Național ACRO

În localitatea Păltiniș din jud. Sibiu, în perioada 1-3 decembrie 2006 s-a desfășurat Consiliul Național Extraordinar al Federației Acțiunea Catolică din România (ACRO). Au participat treizeci de reprezentanți, laici și asistenti spirituali, ai asociațiilor fondatoare: Acțiunea Catolică "Sf. Iosif" din Dieceza de Iași; Asociația Generală a Românilor-Uniți (Greco-Catolici), AGRU; Asociația Tineretului Român-Unit - ASTRU Blaj, ASTRU Cluj și ASTRU Oradea. Consiliul Național s-a reunit pentru a definitiva Statutul federației.

Din partea Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași au fost prezenți: Anca Lucaci, Narcis Jitaru, Daniela Salca, Gabriela Șolot, Daniela Chelaru, Gheorghe Cochior, pr. Felix Roca, sr. Silvia Brandiu,.

Maria Grazia Tibaldi, secretara Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC), invitată de onoare a acestei întâlniri, a susținut un moment formativ. Le-a vorbit celor prezenți despre apostolatul laicilor, așa cum este prezentat în documentele Conciliului Vatican II, precum și despre evoluția Acțiunii Catolice din Italia și din întreaga lume, în special în perioada post-conciliară.

Sâmbătă, 2 decembrie, la Biserica Ursulinelor din Sibiu, a avut loc o întâlnire despre Cea de-a treia Adunare Ecumenică Europeană, ce se va desfășura în septembrie 2007, la Sibiu. Organizatorii acestei activități internaționale au fost reprezentați de Thierry Bonaventura, purtător de cuvânt al Consiliului Conferințelor Episcopale Europene (CCEE), responsabil din partea catolică, și de Maria Keul, secretar al comitetului local de organizare. În decursul acestei reuniuni s-au prezentat Charta Oecumenica și detalii referitoare la organizarea Adunări Ecumenice Europene.

Pe lângă aspecte legate de organizarea federației, participanții la Consiliul Național Extraordinar au trăit momente de înălțare spirituală în timpul celebrărilor euharistice în rit bizantin și latin.

Consiliul Național ACRO a luat la cunoștință de intenția unor asociații catolice de a adera la Federație, urmând ca la activitățile din anul următor acestea să fie invitate să participe. Activitățile ACRO stabilite pentru anul 2007 sunt: un week-end de formare în perioada 9-11 martie 2007, Consiliul Național din 18-20 mai 2007, implicarea în organizarea la nivel național a celei de-a treia Adunări Ecumenice Europene, precum și organizarea secretariatului Forumului Internațional al Acțiunii Catolice.

Anca Lucaci


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat