Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Cronică la sfințirea Seminarului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" Bacău

Sfințirea Seminarului Liceal "Sf. Iosif" din Bacău, a capelei acestuia și consacrarea altarului din capelă au avut loc duminică, 26 noiembrie, solemnitatea lui Cristos, Regele Universului. O corespondență a evenimentului ne-a fost trimisă de pr. Eduard Coșa.

Ziua de 26 noiembrie va rămâne pentru Biserica locală și în special pentru Seminarul Liceal "Sf. Iosif" Bacău o zi istorică. Astăzi, când celebrăm și solemnitatea lui Cristos, Regele Universului, au avut loc sfințirea capelei Seminarului minor și inaugurarea oficială a noului complex în care studiază și locuiesc cei 100 de seminariști, elevi ai Seminarului Liceal din Bacău.

Sfânta Liturghie de consacrare a fost prezidată de PS Petru Gherghel. La celebrare au mai participat ÎPS Ioan Robu, PS Aurel Percă și PS Anton Coșa. În prezbiter mai erau prezenți pr. Gheorghe Cojocaru, care s-a implicat îndeaproape de lucrări pe parcursul celor 12 ani cât a durat construcția, pr. Anton Săboanu directorul Seminarului și părinții formatori. Au mai participat numeroși invitați preoți, persoane consacrate, corpul profesoral al Seminarului și al Liceului Teologic, oaspeți din țară și străinătate, oficialități locale, echipa de specialiști care a conceput și au realizat lucrările, mulți binefăcători precum și un impresionant număr de credincioși din parohiile din oraș și din localitățile învecinate.

În ziua de 15 septembrie noul sediu își deschidea porțile pentru începerea noului an școlar. După aceea zi, toate eforturile echipelor de tehnicieni precum și străduința sârguincioasă a seminariștilor s-au îndreptat spre finisarea lucrărilor iar astăzi s-au încununat cu înălțătoarea celebrare de sfințire. De altfel, în cuvântul său de prezentare, pr. Ghiță Cojocaru a trecut în revista etapele mai importante ale lucrării, dificultățile întâmpinate, dar și ajutorul prețios al atâtor persoane care s-au implicat trup și suflet la edificarea măreței construcții.

Înainte de binecuvântarea finală PS Petru Gherghel a adus prinosul său de mulțumire și recunoștință bunului Dumnezeu pentru acest minunat dar oferit poporului nostru și a elogiat la rândul său măiestria edificiului, dar și generozitatea numeroșilor binefăcători știuți sau necunoscuți.

Ca semn de prețuire și recunoștință s-au acordat mai multor persoane diplome și distincții de merit, pr. Săboanu și pr. Cojocaru primind și crucea sinodală

În această atmosferă emoționantă a răsunat la încheiere acordul maiestuos al imnului Christus vincit intonat de corul Seminarului care a animat, astăzi, într-un mod cu totul deosebit cu cântările sale sfânta și dumnezeiasca Liturghie.

La invitația pr. director, toate persoanele invitate s-au întâlnit în aula mare a Seminarului pentru o agapă frățească și un moment de împărtășire.

Pr. Eudard-Mihai Coșa

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 noiembrie: Bacău: Sfințirea Seminarului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif".


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat