Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Djebonoua: Pastorație și Legio Maria

În prezența întregii comunități din Djebonoua și a tuturor satelor din sectorul Saah, pr. Michele Stevanato și pr. Gabriel Cimpoeșu au început noul an pastoral 2006-2007 în ziua de duminică, 29 octombrie 2006.

Celebrarea a debutat cu o procesiune, unde au fost puse în evidență toate comisiile ce compun comunitatea. Deși ploua torențial, procesiunea s-a desfășurat în mod normal.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de noul responsabil de sector, pr. Michele Stevanato. Celebrarea a fost animată de corul tinerilor. Prezența lor în comunitate este din ce în ce mai semnificativă.

După împărtășanie cateheții au primit câte o cruce și mandatul misionar pentru noul an. Fiind colaboratorii cei mai apropiați ai preoților, cateheții au misiunea de a prezenta cu vrednicie evanghelia lui Cristos în satele de proveniență. Mărturia lor este foarte importantă. Pentru aceasta ei participă la sesiuni de formare prezentate de preoții lor.

Celebrarea are rolul de a impulsiona și entuziasma toți participanții, de a lucra cu hotărâre pentru răspândirea mesajului creștin, fiind adevărați martori ai lui Cristos.

Anul acesta este foarte important pentru că biserica va terminată și sfințită, de asemenea comunitatea din Djebonoua va fi declarată parohie.

Tot la Djebonua, în ziua de duminică, 19 noiembrie 2006, a avut loc instalarea grupului de rugăciune Legiunea Mariei. Erau prezenți peste 60 de legionari din Bouake pentru a asista la acest moment.

Mai bine de 30 de credincioși din comunitatea noastră au promis de a-l urma mai îndeaproape pe Cristos imitând virtuțile sfintei Fecioare Maria.

Sărbătoarea s-a desfășurat într-un climat de bucurie și fraternitate. A fost un moment important din viața comunității, întrucât este primul grup recunoscut la nivel diecezan.

Pr. Gabriel Cimpoeșu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat