Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Prezentarea cărții Sinodului

La Casa "Sf. Rita" din Hălăucești, în ziua de sâmbătă, 18 noiembrie 2006, surorile cu voturi simple din cadrul Congregației "Surorilor Franciscane Misionare de Assisi", coordonate de către sr. Elisabeta Mircsov, responsabilă la nivel de viceprovincie cu surorile iunioare, s-au întâlnit pentru a dezbate Cartea sinodală.

Rezultat concret al Sinodului, încheiat în mod oficial în ziua de 8 decembrie 2004, Cartea sinodală reprezintă rodul dezbaterilor care au avut loc la nivel de parohii, în perioada 2001-2004, precum și al sesiunilor plenare, din lunile noiembrie și decembrie, ale anului 2004.

Întâlnirea s-a deschis prin prezentarea istoriei Sinodului, după care a urmat prezentarea conținutul propriu-zis al cărții, pe părți, capitole și subcapitole. Ultima dezbatere s-a axat pe Instrucțiunea de aplicare a Cărții sinodale cu privire la liturgie.

A fost o ocazie potrivită pentru ca surorile, în urma conferințelor și a dezbaterilor care au avut loc, să ia și mai mult contact cu realitatea pe care o trăiește Dieceza de Iași, parte a Bisericii Universale, realitate consemnată deosebit de temeinic în cele 356 de pagini, cât are Cartea sinodală.

Spre sfârșitul zilei, surorile s-au bucurat să afle și câteva detalii despre Compendiul noului Catehism al Bisericii Catolice, apărut anul trecut, ca urmare a dorinței papei Ioan Paul al II-lea de a sintetiza prin întrebări și răspunsuri Catehismul mare al Bisericii Romano-Catolice, Compendiu coordonat de către actualul papă, Benedict al XVI-lea, pe când era cardinal.

Întâlnirea a făcut parte din cadrul zilelor sistematice de formare, specifice perioadei voturilor simple și s-a încheiat duminică, 19 noiembrie, după dezbaterea și a unei teme din Sfânta Scriptură.

Surorile Franciscane Misionare de Assisi


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat