Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizita pastorală în Parohia "Sf. Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț

Parohia "Sf. Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț a fost, între 11 și 12 noiembrie 2006, gazdă pentru episcopul Petru Gherghel, care a vizitat această parohie în cadrul planului său de vizite canonice în fiecare parohie din dieceză, început în timpul Sinodului diecezan și care va continua și în 2007.

O eșarfă încadrată de steagul tricolor și de cel al Vaticanului tronau deasupra frontispiciului bisericii urând cu căldură "Bine ați venit".

Credincioșii cu flori de toamnă târzie, cu tradiționalul colac rumen și cu sare l-au întâmpinat pe păstorul diecezei chiar în poarta bisericii.

Preoții, care slujesc această comunitate, i-au înmânat crucea și aspersorul pentru ca episcopul să-i binecuvânteze pe credincioși.

După intrarea în biserică s-a recitat sfântul rozariu după care în timpul Liturghiei, Excelența sa a ascultat sfintele spovezi.

A urmat apoi o vizită scurtă la surorile din Congregația "Cristos Rege".

În ziua de duminică a însemnat pentru episcop un program maraton cu ascultarea spovezilor în timpul Liturghiei de la ora 07.00, apoi a concelebrat la ora 09.00 și la ora 11.00 în biserica parohială, luând contact cu toate segmentele comunității parohiale, vorbind copiilor, tinerilor și întregii comunității despre necesitatea de a înainta în larg cu sinceritatea și dărnicia văduvei din evanghelie.

La sfârșitul Liturghii de la ora 11 a trecut în revistă asociațiile parohiale: Acțiunea Catolică, Scaut, Familia și Viața, consiliul pastoral parohial, comitetul bisericesc.

La ora 13 a concelebrat la capela din Bicaz unde credincioșii înghesuiți mai că-i sufocau pe cei de la altar. Dacă acești credincioși sunt încorsetați într-un spațiu minuscul, alții sunt închiși după gratii din motiv religios și de bună voie: ne gândim la călugărițele benedictine de la Viișoara, cărora episcopul le-a făcut o scurtă vizită.

La întoarcerea în parohie, după masa de prânz și o scurtă pauză, episcopul a verificat matricolele și actelor parohiale.

La ora 17 s-a recitat public sfântul Rozariu, urmat apoi de celebrarea sfintei Liturghii și de adorația sfântului sacrament, după care episcopul a împărțit credincioșilor binecuvântarea cu indulgență plenară.

Cu conștiința datoriei împlinite, atât Excelența sa, însoțit de preoții oaspeți, cât și preoții parohiei vizitate au încheiat o zi de preamărire a Domnului convinși că "n-am făcut decât ceea ce eram datori să facem".

Pr. Mihai Enășel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-12 noiembrie: Vizită pastorală în Parohia "Sf. Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat