Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Londra: Rugăciuni împreună

Chiar daca e iarnă tomnatică, în sufletele creștinilor romano-catolici din Londra a sosit primăvara, iar vestitorul este părintele Robert Mățău. O dată cu venirea Sfinției sale, au răsărit și ghiocei, la început timizi, dar, după câteva săptămâni, putem spune că s-au format numeroase buchetele.

Plutește o atmosferă de vis; când am intrat în biserică, la auzul cuvântului Domnului în românește, am simțit o emoție puternică, parcă renăscusem. Eram nerăbdătoare să ascult și aici acele cuvinte pline de mister care acasă ne încălzeau sufletul, ne readuceau zâmbetul pe buze, încredere, ne încurajau, ne înălțau spre cer, mai aproape de Isus și de Maria.

După o săptămână plină de stres și muncă asiduă, duminica este o adevărată sărbătoare când ne unim sufletele cântând și rugându-ne românește, mulțumind lui Dumnezeu că totuși nu lasă nici o turmă fără păstor.

Suntem la început de drum, plini de elan și speranță; dorim să realizăm cât mai multe proiecte, să ne facem simțită prezența aici și ca mesageri ai credinței, chiar dacă unii dintre noi au șifonat imaginea țării noastre, noi sperăm să convingem că suntem toți egali în fața lui Dumnezeu, indiferent de țara de origine, situația materială și alte criterii.

Duminică, 5 noiembrie 2006, un grup de credincioși împreună cu părintele Robert, ne-am deplasat la cimitirul din Hendon, în nord-vestul Londrei, pentru a ne ruga pentru răposații familiei, binefăcători, sufletele uitate din purgatoriu și pentru eroii patriei. O rugăciune specială s-a ridicat la cer și pentru Mihaela Rădulescu Otto, românca decedată în atentatele teroriste din 7 iulie 2005 din Londra.

Așteptăm cu emoție ziua de 12 noiembrie, când Biserica Romano-Catolică din Marea Britanie ne va primi cu brațele deschise printre comunitățile etnice din Dieceza de Westminster. Va fi o ocazie specială pentru noi să reprezentăm România.

Cristina G.


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat