Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Simpozion național la Grădinița "Sfânta Familie"

Grădinița "Sfânta Familie" din Gherăești a organizat și a găzduit un simpozion național cu tema "Concretizări de bune practici în domeniul creșterii calității învățământului". Evenimentul s-a desfășurat în ziua de sâmbătă, 4 noiembrie 2006.

În cadrul acestui simpozion a avut loc și o expoziție având ca temă: "Frumusețile și culorile toamnei".

Programul acestei zile a cuprins momente de rugăciune, vernisajul expoziției "Frumusețile și culorile toamnei", cu lucrările copiilor preșcolari de la diferite grădinițe, prezentarea câtorva lucrări științifice de specialitate, lansarea cărții "Secrete metodice".

Printre oaspeții de seamă prezenți la eveniment s-au numărat și PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, pr. conf. univ. dr. Iosif Bisoc inspector școlar diecezan, directori și educatoare de la grădinițele de stat și particulare.

Ca o concluzie la tot ceea ce a fost prezentat la simpozion surorile de la Grădinița "Sfânta Familie" au încheiat prin câteva cuvinte care au dorit să arate tuturor cât de important este să te apropii de copii cu dragoste și responsabilitate:

"Evaluarea este dincolo de procente și statistici, este dincolo de asemănări și deosebiri, este dincolo de comparații, pentru că nimeni nu poate evalua iubirea și speranța, nimeni nu poate măsura în procente efortul făcut pentru ca un copil să zâmbească și să se bucure, nimeni nu știe cât de mult bine a făcut privirea care mângâie și încurajează și brațele care înconjoară cu dragoste un copil.

Evaluarea este dincolo de rapoarte și dosare, dincolo de consilii de administrație, pentru că noi avem în mâinile noastre în fiecare zi viitorul, un viitor cu ochi strălucitori și mânuțe calde, care trebuie să știe că aceasta este patria lui, că acesta este locul în care s-a născut și aceasta este limba în care mama lui i-a cântat primul cântec de leagăn.

Evaluarea este dincolo de grade și perfecționări, pentru că nimeni nu poate preda științific iubirea, responsabilitatea și respectul, ci doar prin aceea că trebuie să fii tu însuți un model pentru cei de lângă tine, că trebuie să fii bun și îndelung răbdător, că trebuie ca spiritul tău să se înalțe spre transcendent într-o întâlnire unică și veșnică cu divinitatea...

Inspecțiile vin și trec, te ajută să păstrezi drumul trasat prin sute de legi și ordonanțe, dar tu, educatorule, nu trebuie să uiți că evaluarea supremă este conștiința ta, este sentimentul datoriei împlinite, este jertfa zilnică, este lumânarea ta aprinsă zi de zi pe altarul iubirii de oameni".

Mai multe poze de la expoziția cu lucrările copiilor pot fi vizualizate pe situl www.gheraesti.cnet.ro

Sr. Monica Fabian, sr. Maria Simon, sr. Regina Horvat


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat