Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cosmești Vale: Case pentru sinistrați

Centrul Diecezan Caritas Iași a construit 30 de case la Cosmești Vale, iar ceremonia de inaugurare s-a desfășurat duminică, 29 octombrie 2006, în prezența reprezentanților Caritas, a oficialităților locale, atât civile, cât și religioase, și a celor 30 de familii beneficiare.

În Cosmești duminică, 29 octombrie, a fost sărbătoare, iar oamenilor care anul trecut erau disperați și fără speranță le-a revenit zâmbetul pe buze. 30 de familii s-au mutat în case noi construite de Centrul Diecezan Caritas Iași.

Pentru a lua parte la bucuria sătenilor au fost prezenți aproximativ 70 de invitați de seamă din țară și din străinătate. Au fost prezenți la sărbătoare coordonatorul național al programului, Thomas Hackl, reprezentanți de la Caritas Iași, Caritas Alba Iulia, Caritas București și Caritas Cluj, iar din partea finanțatorilor au participat reprezentanți ai Caritas Ungaria. Au răspuns invitației și delegați ai Mitropoliei Dunării de Jos, conduși de un consilier episcopal, precum și autorități locale.

Sărbătoarea a fost prezidată de pr. Egidiu Condac, președintele Caritas România, și de pr. Ștefan Lupu, vicar episcopal.

Invitații au felicitat beneficiarii caselor și au subliniat faptul că numai solidaritatea între oameni a făcut posibilă construcția acestora. Sătenii au fost încurajați ca și ei, la rândul lor, să fie solidari și să-i ajute pe vecinii lor care își construiesc singuri case și să-i ajute pe aceștia, așa cum și ei au fost ajutați la rândul lor.

Oaspeții au subliniat faptul că, dacă Dumnezeu a permis să se abată această nenorocire asupra oamenilor, a avut și grijă să nu fie uitați și lăsați singuri în suferința lor.

A fost prezentat un montaj de imagini cu întregul proiect implementat de Caritas Iași în sat, prin cei trei angajați care s-au implicat practic, dar și sufletește: Cristina Drăgan, Răzvan Toma și Mihaela Condac, ajutați de aproximativ 100 de voluntari.

Din iulie 2005 până în prezent sătenii din Cosmești Vale au primit de la Caritas Iași:

  • 2.400 pachete cu alimente

  • 3.650 pachete cu produse igienico-sanitare

  • 850 de paturi

  • 128 de sobe

  • 375 de familii au primit câte 2 metri cubi de lemne pentru foc

  • 400 de familii au beneficiat de programul agricol: semințe de legume, fertilizator pentru pământ, unelte agricole, pui și furaje pentru pui.

Preoții prezenți la inaugurare au sfințit casele, iar fiecare familie a primit un tablou sugestiv intitulat "Binecuvântarea casei" în care beneficiarilor li se reamintea că acolo unde este prezent Dumnezeu nu e lipsă de nimic.

Mihaela Condac, coordonator proiect


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat