Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Premii pentru Centrul Diecezan Caritas din Iași

La Hotelul Crown Plazza din București, în ziua de 27 octombrie 2006, a fost a patra ediție a Galei "Oameni pentru oameni" - evenimentul care premiază implicarea socială în România. Evenimentul se desfășoară în fiecare an prin parteneriatul dintre Camera Americană de Comerț în România, cu sediul în București, și Asociația pentru Relații Comunitare, din Cluj Napoca. Centrul Diecezan Caritas Iași a primit mai multe premii, cel mai important fiind diploma "Oameni pentru oameni" pe care a primit-o Gabriela Grasu, la categoria "Coordonatori campanii de atragere de fonduri".

La concursul "Oameni pentru oameni" din acest au fost înscrise proiecte derulate în perioada octombrie 2005 - septembrie 2006, la una din următoarele categorii: programe de contribuții și sponsorizări; programe de atragere de fonduri; programe sociale sau comunitare derulate de companii; programe de voluntariat; reflectarea în mass-media a campaniilor de implicare socială. În fiecare an, gala recompensează companii, organizații neguvernamentale și donatori individuali care au derulat programe și campanii de atragere de fonduri și respectiv s-au implicat în proiecte comunitare prin sponsorizări, contribuții, muncă voluntară sau donații.

Au participat la competiție, foarte multe asociații și firme din întreaga tară, care s-au implicat activ în domeniul social.

La acest eveniment, a fost prezent și Centrul Diecezan Caritas Iași, prin pr. Mihai Budău, director executiv, și Claudiu Petrina, responsabil pentru campaniile de strângeri de fonduri.

Deosebit de onorant este faptul că la această gală a fost premiat un angajat al Centrului Diecezan Caritas Iași. Este vorba de Gabriela Grasu, coordonatoarea activităților de strângeri de fonduri din comunitate. A fost apreciată implicarea în campaniile de strângeri de fonduri pe care Caritas le organizează la nivel local, dar și varietatea metodelor pe care Gabriela Grasu le-a folosit în acest scop.

Un premiu special din partea juriului, l-a primit si doamna Cecilia Trișcă, voluntară a Centrului Diecezan Caritas, care s-a implicat în domeniul social. Juriul a fost impresionat de faptul că deși are un venit foarte mic, totuși, în fiecare lună donează o parte din suma în favoarea celor mai săraci.

Evidențierile primite de către cei care se implica în domeniul social în cadrul proiectelor Caritas sunt deosebit de onorante pentru cei din Caritas, dar în același timp sunt și un imbold pentru a continua și amplifica, în ciuda tuturor dificultăților, implicarea în favoarea celor care au nevoie,. Acest lucru nu ar fi posibil fără sprijinul celor care își oferă cu generozitate resursele materiale sau timpul lor în activitățile de voluntariat. Centrul Diecezan Caritas mulțumește tuturor și pe această cale, și dorește ca toți să fie încredințați lui Dumnezeu, care să le ofere premiul binecuvântării sale.

Pr. Mihai Budău


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat