Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Izvoare - Bacău: Ziua Persoanelor Consacrate

Întâlnirea persoanelor consacrate care activează pe teritoriul Diecezei de Iași s-a desfășurat duminică, 8 octombrie 2006, la Casa Tineretului din Izvoare, județul Bacău, și a avut tema: "Viața consacrată în Moldova: Bilanț al noii etape îmbinat cu propuneri optimiste".

În săptămâna premergătoare întâlnirii, pr. Alois Fechet, vicar episcopal cu viața consacrată, a trimis fiecărei congregații o adresă cu mesajul: "Dorim ca și anul acesta, terminându-se vacanțele și reluând din plin activitatea specifică, să ne întâlnim cu toții din nou pentru a ne revedea, pentru a ne schimba impresiile și gândurile, pentru a ne întâlni reciproc în dorința de comuniune perfectă spre a colabora cât mai bine cu episcopul și între noi în munca de evanghelizare a poporului lui Dumnezeu".

La începutul sfintei Liturghii de la ora 10.30, pr. Alois Fechet, celebrantul principal, căruia i s-au alăturat 12 preoți, zeci de persoane consacrate și câțiva credincioși din Parohia Izvoare, și-a exprimat bucuria că ne-am putut întâlni, dar și regretul că în drum spre întâlnirea de la Izvoare a avut loc un grav accident de mașină unde și-a pierdut viața sora Marta, din Congregația "Slujitoarele Preacuratei din Parma", care activează la Târgu Ocna.

În cadrul predicii, pr. Alois Fechet a scos în evidență rolul persoanelor consacrate în viața Bisericii și a vorbit despre semnificația crucii.

La oferirea darurilor au fost aduse la altar: un potir, pâine și vin, Sfânta Scriptură, o lumânare aprinsă, un glob, un rozariu și o statuie a Maicii Domnului.

La sfârșitul sfintei Liturghii s-a făcut o rugăciune și un recviem pentru sora care a plecat să se întâlnească cu Domnul.

La ora 11.45 au avut loc primele referate prezentate de reprezentanți ai Părinților Franciscani, Capucini, Iezuiți și ai Fraților Școlilor Creștine.

La ora 14.30, după pauza de prânz, a avut loc cea de-a doua prezentare de referate ținute de reprezentante ale Surorilor Franciscane, Asumpționiste, Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot, Misionarele Carității.

La ora 16.30, după o scurtă pauză, a avut loc cea de-a treia prezentare de referate ținute de reprezentante ale Surorilor Campostrini și Borromite.

Întâlnirea s-a încheiat cu nominalizarea membrilor care vor face parte din Comisia Diecezană pentru Viața Consacrată, cu întrebări și propuneri pentru viitor. Înainte de salutul final, pr. Alois Fechet a propus să se facă un mister din sfântul Rozariu pentru sora Marta și pentru surorile din Târgu Ocna care au trebuit să treacă printr-o așa încercare.

În lume există în cadrul Bisericii Catolice peste 1.000.000 de bărbați și femei care formează împreună marea familie a persoanelor consacrate și a membrilor societăților de viață apostolică. În Dieceza de Iași sunt 15 congregații de bărbați și 42 de congregații de femei cu 102 călugări (nu sunt incluși preoții călugări) și 532 de călugărițe.

Sr. Lenuța Băcăoanu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat