Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Prima profesiune SCMP

În catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, în seara de sâmbătă, 7 octombrie 2006, trei novice și o soră din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" - Simona-Monica Pintea (din Berzunți), Alina-Ionela Rîtan (din Piatra-Neamț), Maria Roca (din Faraoani) și Maria Prisecaru (din Trebeș) - au spus "da"-ul lor în a-l urma pe Cristos cel sărac, ascultător și cast, după modelul sfintei Fecioare Maria, prima slujitoare a lui Isus, Marele Preot.

Acest moment a fost așteptat de cele trei tinere novice cu emoție și bucurie, după ce s-au pregătit timp de doi ani, timp în care au aprofundat carisma, spiritualitatea și misiunea institutului și au cunoscut modul de viață al surorilor.

La acest moment, noile surori au fost pregătite prin cinci zile de exerciții spirituale, în perioada 1-6 octombrie, ținute de pr. Alberto Marson, SDV, la casa institutului de la Slănic Moldova. Părintele le-a vorbit despre iubirea gratuită și fidelă a lui Dumnezeu și despre răspunsul pe care persoanele consacrate trebuie să i-l ofere acestei iubiri, oferind iubirea lor, trăind voturile sfaturilor evanghelice ca o dăruire totală lui Dumnezeu și ca un dar gratuit, urmându-l pe Cristos și stilul de viață pe care el l-a trăit.

La ceremonia profesiunii religioase au fost prezenți PS Petru Gherghel, fondatorul institutului, PS Aurel Percă, sora Valeria Doboș, superioara generală a institutului, sora Claudia Dămoc, maestra de novice, un număr mare de preoți și foarte multe surori din institut și din alte institute religioase, părinții, rudele și prietenii surorilor profese.

Deși ceremonia a fost seara, la ora 18.30, totuși bucuria a fost mare datorită numărului însemnat de participanți însuflețiți de credință și fiind aproape de noile profese prin rugăciunea și căldura lor.

La sfârșitul exercițiilor spirituale, într-un cadru restrâns, a avut loc intrarea în noviciat a unei noi candidate, Adriana Budău, din Stufu, dornică să trăiască stilul de viață al surorilor Institutului SCMP.

A fost o sărbătoare care a umplut sufletele de bucurie și care a făcut mai numeroasă familia Surorilor "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" cu trei surori care s-au angajat să cânte cu viața lor un imn de laudă Domnului.

A consemnat sr. Claudia Dămoc (SCMP)


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat